Πολιτικη

E. Χριστοφιλοπούλου: "Η Κυβέρνηση καταστρέφει τη χώρα"

Η Βουλευτής Αττικής και υπεύθυνη ΚΤΕ Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, από την Τρίπολη, όπου βρέθηκε για να συμμετάσχει σε εκδήλωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, κάλεσε τους πολίτες να επιστρέψουν στην "πραγματική" Κεντροαριστερά, εγκαταλείποντας, όπως τόνισε, το παραπαίον "μόρφωμα" στο οποίο εξελίχθηκε ο Σύριζα.

 

Η κυρία Χριστοφιλοπούλου αναφέρθηκε επίσης στη ζοφερή κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, στην ανάγκη να ενισχυθούν οι δυνάμεις της σοσιαλδημοκρατίας πανευρωπαϊκά, ενώ δήλωσε αισιόδοξη για το μέλλον της Δημοκρατικής Συμπαράταξης καθώς, όπως είπε, ολοένα και περισσότεροι πολίτες, προσεγγίζουν πλέον την παράταξη.

 

Δεν παρέλειψε, ωστόσο, να εκφράσει τον προβληματισμό της για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Ιταλία, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα πως πιστεύει πως δεν θα υπάρξει περαιτέρω ενίσχυση του λαϊκισμού στην Ευρώπη, αφού εξέφρασε και την ελπίδα πως η Μαρί Λεπέν δεν θα επικρατήσει στις Γαλλικές, Προεδρικές εκλογές.

 

Σχετικά με το ΠαΣοΚ, η κ. Χριστοφιλοπούλου δήλωσε πως στις εκλογές θα υπάρχει "Δημοκρατική Συμπαράταξη" και όχι χωριστά κόμματα ενώ, όσον αφορά τα σενάρια δημιουργίας νέου πολιτικού φορέα απ' τον πρώην αρχηγό του ΠαΣοΚ, κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, η κ. Χριστοφιλοπούλου δήλωσε πως η παράταξη δεν χρωστάει τίποτε σε κανέναν, πόσο μάλλον σε αυτούς που ήταν επί τριάντα χρόνια Υπουργοί και κατέληξε λέγοντας πως "Δεν επιθυμούμε την επιστροφή όσων προσέγγισαν τον Σύριζα προκειμένου να επιβιώσουν πολιτικά".

 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του ξενοδοχείου "Mainalon Resort", στην Πλατεία του Άρεως και, εκτός της κ. Χριστοφιλοπούλου, κεντρικοί ομιλητές ήταν ο υπεύθυνος οικονομικής και κοινωνικής επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, Δημήτρης Χατζησωκράτης, ο Βουλευτής Σερρών και υπεύθυνος ΚΤΕ Αγροτικής Ανάπτυξης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Μιχάλης Τζελέπης και ο γραμματέας συνδικαλιστικού του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Βασιλόπουλος. Φυσικά, ήταν παρών και ο Βουλευτής Αρκαδίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

 

Οι κ. Χατζησωκράτης και Τζελέπης, σε δηλώσεις τους, κινήθηκαν στο ίδιο μήκος κύματος με την κ. Χριστοφιλοπούλου, με τον δεύτερο να εστιάζει στον πρωτογενή τομέα και να προβλέπει ιδιαίτερα δυναμικές κινητοποιήσεις των αγροτών, τέτοιες που θα φέρουν την κυβέρνηση σε αδιέξοδο.

Την εκδήλωση, με θέμα: «Ανάπτυξη, Δουλειές και Εργασιακά Δικαιώματα», παρακολούθησαν πολλοί συμπολίτες μας, ενώ πήραν το λόγο εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων της Αρκαδίας και αναπτύχθηκε γόνιμος διάλογος μεταξύ των παρευρισκόμενων.

 

Πραγματικά, η Ευρώπη χρειάζεται, όσο ποτέ άλλοτε, μια ισχυρή και αξιόπιστη Κεντροαριστερά. Ωστόσο, είναι αμφίβολο αν ο συγκεκριμένος πολιτικός χώρος, ο τόσο "φθαρμένος" από την άσκηση εξουσίας επί πολλά χρόνια, θα μπορέσει να αποτελέσει αξιόπιστο "ανάχωμα" απέναντι στις εθνικιστικές και νεολαϊκιστικές τάσεις.

 

Το αυτό ισχύει, φυσικά, και για τη χώρα μας...

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.