Πολιτικη

Βλάσης: "Οι Έλληνες θα πληρώσουν δεύτερο ΕΝΦΙΑ"

Στην ολομέλεια της Βουλής και στην συζήτηση επί του Κρατικού Προϋπολογισμού 2017 μίλησε, την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου, ο βουλευτής Αρκαδίας Ν.Δ. Κώστας Βλάσης.

Ο κ. Βλάσης τόνισε ότι ο προϋπολογισμός του 2017 φέρει όλα τα χαρακτηριστικά της αποτυχημένης διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Είναι σκληρός, στείρα φοροεισπρακτικός, δεν διαθέτει όραμα και μακρόπνοη στρατηγική και δυστυχώς δεν πρόκειται να πετύχει τους στόχους του. Παρά τις εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ, τα βάρη δεν μετατίθενται σε εφοπλιστές και βιομηχάνους αλλά πλήττουν όλους τους πολίτες. Ο προϋπολογισμός φέρνει νέους άμεσους και έμμεσους φόρους, περικοπές στις συντάξεις και στην κοινωνική προστασία ύψους περίπου 2,6 δισ. Ευρώ, όσο δηλαδή ένας νέος ΕΝΦΙΑ, που κατά τα άλλα ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργούσε.

 

Ακόμα και αν τα νέα μέτρα που θα επιβαρύνουν τους Έλληνες πολίτες αποδειχθούν 100% επιτυχημένα, ακόμα κι αν επιβεβαιωθούν οι πλέον αισιόδοξες προβλέψεις της κυβέρνησης, τότε η χώρα θα οδηγηθεί στα επίπεδα του 2014. Τότε που η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είχε καταφέρει να προσεγγίσει το σημείο καμπής αυτής της υφεσιακής πορείας. Όπως τόνισε ο βουλευτής, οι θυσίες που οι Έλληνες θα κάνουν το 2017 δε θα γίνουν για να δούμε άσπρη μέρα. Θα γίνουν για να πληρωθεί το κοστούμι  – και μάλιστα άνευ γραβάτας – των 100 δισ. της δήθεν γενναίας διαπραγμάτευσης του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Πλέον το αριστερό “πλεονέκτημα” του ΣΥΡΙΖΑ έχει μετατραπεί σε αριστερή αναλγησία κι αυτό το γνωρίζουν όλοι οι Έλληνες, οι οποίοι ακόμα κι αν δεν καταλαβαίνουν από δείκτες και αριθμούς, βιώνουν την ανικανότητα της κυβέρνησης κάθε μήνα που παίρνουν τη σύνταξή τους πετσοκομμένη, κάθε φορά που το καλάθι της νοικοκυράς χρειάζεται περισσότερα χρήματα για να γεμίσει, κάθε φορά που επισκέπτονται ένα υπό κατάρρευση νοσοκομείο.

 

Η Νέα Δημοκρατία, ως η μόνη δύναμη ευθύνης του τόπου αυτού, καταψηφίζει τον προϋπολογισμό και αντιπαραθέτει ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες προτάσεις που μπορούν να φέρουν αποτελέσματα και να οδηγήσουν την πατρίδα με σταθερά βήματα προς την ανάπτυξη και την ευημερία.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.