Πολιτικη

Θα υπάρξουν και άλλα μέτρα στήριξης των ευάλωτων ομάδων

Τη βούληση της κυβέρνησης να συνεχιστούν οι πρωτοβουλίες στήριξης των πιο αδύναμων και αναδιανομής τμήματος των πλεονασμάτων εξέφρασε ο Υπουργός Εσωτερικών.

 

Ο υπουργός Εσωτερικών κ. Πάνος Σκουρλέτης δήλωσε ότι αυτό θα πραγματοποιηθεί  αρκεί να μην ανακοπεί η αναπτυξιακή τάση της οικονομίας από παράλογες απαιτήσεις των δανειστών. 

 

Το κρίσιμο σημείο είναι η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, καθώς εκεί κρίνεται κάθε κυβερνητική πολιτική, καθώς η επίτευξη στόχων διαχέεται στην πραγματική οικονομία και την καθημερινή ζωή με «χρονοκαθυστέρηση», είπε ο κ. Σκουρλέτης.

 

“Η εξαγγελία Τσίπρα για «13η σύνταξη» και αναστολή της εξίσωσης του ΦΠΑ στα νησιά που επιβαρύνθηκαν από το προσφυγικό κύμα είναι συγκεκριμένο παράδειγμα μέτρου που θα αισθανθεί ο κόσμος και ενδεικτικό του πως αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση την επίτευξη στόχων. Οχι, απλώς να ευημερούν οι αριθμοί, αλλά όπου μπορεί να επιστρέφει μέρος των όσων θυσίασαν, στους πλέον ευάλωτους” ανέφερε και εκτίμησε ότι θα υπάρξουν και άλλες κινήσεις τέτοιου χαρακτήρα, αρκεί να συνεχιστεί η τρέχουσα τάση των πραγμάτων, όπου επί δύο τρίμηνα η χώρα βρίσκεται σε αναπτυξιακούς ρυθμούς και οι εκτιμήσεις για το 2017 είναι επίσης αισιόδοξες.

 

«Αυτή η πορεία θα εμπεριέχει και άλλες τέτοιες πρωτοβουλίες», αρκεί να μην αλλάξει αυτή η τάση, κάτι που κανείς πάντως δεν μπορεί να αποκλείσει βλέποντας τις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών και κυρίως του ΔΝΤ, όπως είπε ο κ. Σκουρλέτης.

 

Επίσης απέρριψε την πιθανότητα «τέταρτου μνημονίου” λέγοντας «εάν υπήρχε τέτοια πιθανότητα και σκέψη στην κυβέρνηση, θα είχε ήδη υπογραφεί … η συζήτηση γίνεται επειδή είμαστε πεπεισμένοι ότι η λύση δεν είναι η ανακύκλωση της υφεσιακής πολιτικής». Συμπλήρωσε πως «σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να δεχθούμε πράγματα που παγκοσμίως φαίνεται ότι δεν είναι επιτεύξιμα, όπως η απαίτηση για μακροχρόνια πρωτογενή πλεονάσματα 3,5%».

 

ΠΗΓΗ: aftodioikisi.gr

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.