Πολιτικη

Τσίπρας: Ανόητος τεχνοκράτης ο Τόμσεν

Δεν θα ρωτήσουμε κανέναν που θα δώσουμε τα πλεονάσματα

 

Στη Νίσυρο χτυπά σήμερα η καρδιά της Ελλάδας, τόνισε ο πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια της τελετής ανακήρυξής του σε επίτιμο δημότη του ακρητικού νησιού, η οποία πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο.

 

Στο πλαίσιο της αντιφώνησής του ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε ότι η ελληνική Πολιτεία θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό των κατοίκων με έργα και ότι θα συμβάλει στην αξιοποίηση των μεγάλων παραγωγικών δυνατοτήτων των νησιών.

 

«Η Ελλάδα είναι χώρα νησιωτική και αυτό είναι ευλογία», είπε ο ίδιος από τα Δωδεκάνησα.

 

Να δείξουμε έμπρακτα τη στήριξή μας στα νησιά μας και σε όλους αυτούς που φυλάνε Θερμοπύλες και τα ανατολικά σύνορα της Ευρώπης, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

 

Θα τηρήσουμε το πρόγραμμα μέχρι κεραίας αλλά τα χρήματα που πλεονάζουν δεν θα ρωτήσουμε κανένα για να τα δώσουμε σε αυτούς που το έχουν περισσότερο ανάγκη, ανέφερε. 

 

«Τα νησιά της πρώτης γραμμής σηκώνουν τα βάρη ολόκληρης της Ευρώπης», δήλωσε ο ίδιος.

 

Στέλνοντας σαφές μήνυμα στους εταίρους, ο πρωθυπουργός είπε ακόμα ότι «συγκρουστήκαμε με δυνάμεις υπέρτερες από το δικό μας μπόι και ανεξάρτητα από την ιδεολογία μας να ζήσουμε με αξιοπρέπεια. Εχουμε καταφέρει μέχρι σήμερα να κρατήσουμε ψηλά το κεφάλι. Θέλουμε η χώρα μας να βγεί από τον ζυγό της επιτροπείας. Καταφέραμε να θεσμοθετήσουμε την δυνατότητα πρόσβασης στα νοσοκομεία και των ανασφάλιστων. Καλύφθηκαν επίσης πάνω από 5.000 θέσεις νοσηλευτών». 

 

«Πήραμε μια απόφαση όταν είδαμε ότι υπάρχει υπεραπόδοση στόχων να δαπανήσουμε τα έσοδα για να κάνουμε πράξη ένα όραμα στήριξης των πιο αδύναμων», πρόσθεσε.

 

Μήνυμα στους δανειστές 

 

«Αποφασίσαμε να δοθεί η 13η σύνταξη και μάλιστα από τα κάτω προς τα πάνω. Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα μπορούσαν να υπάρχουν πολιτικοί που αντί να την χαιρετήσουν ύψωσαν φωνή κατηγορίας και είπαν ότι θα εκνευρίσουμε τους δανειστές μας. Τους θέτω στην δική σας κρίση. Θα τηρήσουμε το πρόγραμμα μέχρι κεραίας αλλά δεν θα ρωτήσουμε κανέναν που θα δώσουμε τα πλεονάσματα», είπε ο πρωθυπουργός. 

 

«Εχουμε χρέος να κάνουμε όλους τους πολίτες να αισθάνονται ασφαλείς. Η Ελλάδα είναι μια ιδιαίτερη χώρα της ΕΕ. Εξαιτίας της γεωγραφικής τοποθεσίας της έχει όλες τις ευλογίες και όλους τους κινδύνους μαζί», δήλωσε ο κ. Τσίπρας. 

 

«Ζούμε σε μια χώρα με σημαντικές ενεργειακές πηγές. Ζούμε σε μια χώρα που ανέκαθεν υπήρξε μήλον της έριδος», ανέφερε ο ίδιος.

 

Ειδικά για τα νησιά, είπε ότι τα νησιά της πρώτης γραμμής από την Σαμοθράκη ως το Καστελόριζο να απαλλαγούν από τον ΦΠΑ έτσι όπως προβλέπεται γιατί σηκώνουν όλο αυτός το τεράστιο βάρος και το βάρος της αξιοπρέπειας και της ανθρωπιάς εκ μέρους της Ευρώπης.

 

Την ίδια ώρα, σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κάνουν και πάλι την εμφάνισή τους δημοσιεύματα του ξένου οικονομικού Τύπου που βάζουν στο τραπέζι το Grexit, ενώ η Κομισιόν φαίνεται κατ' αρχήν να παίρνει αποστάσεις από το ΔΝΤ και μέσω της εκπροσώπου της να δηλώνει ότι τα μέτρα που έχει πάρει η Ελλάδα είναι επαρκή.

 

«Ανόητο τεχνοκράτη» αποκάλεσε τον Τόμσεν

 

Οφείλουμε να έχουμε υπ’ όψιν μας ότι το χαρακτηριστικό γνώρισμα της χώρας μας που είναι η μεγάλη έκταση των ακτογραμμών έχει και τα χαρακτηριστικά της απομόνωσης ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες. Ανόητοι τεχνοκράτες έχουν παραδεχθεί ότι έχουν κάνει λάθος τους αριθμούς, είπε ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στον Πολ Τόμσεν.

 

Τώρα κάνουν προβλέψεις για ύφεση ενώ θα έχουμε ανάπτυξη. Και έρχονται και θέλουν την πολιτική της εξίσωσης του ΦΠΑ στα νησιά. Ίσως να έχουν κάνει διακοπές στην Μύκονο και την Σαντορίνη. Δεν εχουν παει χειμώνα σε ακριτικό νησί. Πολλές φορές πολλά νησιά δεν είχαν και γιατρό και δάσκαλο. Θελω να απαντήσω σε αυτούς ότι η Ελλάδα είναι μέλος της ΕΕ και θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της αλλά δεν θα υποστείλει την σημαία της υποστηριξης της κοινωνικής συνοχής. Και οι νησιώτες αποτελούν μέρος της κοινωνικής συνοχής, είπε ο πρωθυπουργός.

 

Τα μέτρα στήριξης των νησιών

 

Η Ελλάδα δεν θα υποστείλει τη σημαία υποστήριξης της κοινωνικής συνοχής, είπε ο Αλέξης Τσίπρας ανακοινώνοντας ότι ενεργοποιείται άμεσα το Συμβούλιο Νησιωτικής Πολιτικής, Τα νησιά διαθέτουν εξαιρετικούς ανθρώπινους και φυσικούς πόρους. Στόχος μας είναι να μετρατρέψουμε τη νησιωτικότητα σε ευκαιρία ανάπτυξης, είπε ο πρωθυπουργός. 

 

Η νησιωτικότητα είναι θεμέλιο της συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και άρθρο του Ελληνικού Συντάγματος, τόνισε ο ίδιος.

 

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι οι συνθήκες είναι πλέον ώριμες για επανασχεδιασμό του δικτύου ακτοπλοϊας, ώστε να είνια δυνατή η καλύτερη εξυπηρέτηση των νησιωτών μας, αναφέροντας ότι θα υπάρξει διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες, ειδικά σε θέματα ποιότητας και ελέγχου της ακτοπλοϊας.

 

Μάλιστα, ανακοίνωσε ότι έως το 2018 θα έχουν αναπτυχθεί ιατρικές μονάδες στα νησιά, με οικογενειακούς γιατρούς, που θα επιλεγούν με κριτήρια εντοπιότητας. Βασική μας προτεραιότητα είναι η υγεία. Θέλουμε όλοι οι νησιώτες, ειδικά οι ηλικιωμένοι, να αισθάνονται ασφαλείς, είπε.

 

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, το μεγάλο και κρίσιμο θέμα είναι η νησιωτική ανάπτυξη τονίζοντας ότι η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης θα έρθει αν υπάρξει σχέδιο ανάπτυξης για τα νησιά και γι' αυτό το λόγο ο νέος αναπτυξιακός νόμος προβλέπει την ένταξη των νησιών σε ειδικό καθεστώς ενισχύσεων.

 

«Είχα την αίσθηση ότι ο Καμμένος ήταν ένας μπούλης»

 

Σε μία προσωπική του εξομολόγηση για το νησί, ο ίδιος ανέφερε ότι «είμαι συγκινημένος που ήρθα στη Νίσυρο. Είχα έρθει ως φοιτητής με sleeping bag. Ηταν η πρώτη φορά που συνάντησα τον Πάνο Καμμένο και ο ίδιος δεν το ξέρει. Ήταν το πανηγύρι της Παναγίας, ήταν πολύ συγκινητικά με κρέας και βραστές πατάτες». 

 

«Τότε ο Πάνος ήταν ένας πολιτευτής της δεξιάς και είχα την αίσθηση ότι ήταν ένα μπούλης. Ενα παιδί πλούσιας οικογένειας. Και μου έκανε εξαιρετική εντύπωση το γεγονός ότι ήταν ένας πραγματικά λαϊκός άνθρωπος, ζεστός», είπε μεταξύ άλλων.

 

Τον πρόεδρο ΣΥΡΙΖΑ, άλλωστε, συνοδεύαν στο νησί ο υπουργός Άμυνας ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο υφυπουργός Νεκτάριος Σαντορινιός, καθώς και βουλευτές των Δωδεκανήσων και των Κυκλάδων.

 

ΠΗΓΗ: real.gr

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.