Πολιτικη

"Πυρ και μανία" ο Τσοβόλας με τον Μητσοτάκη!

 

O Δημήτρης Τσοβόλας, με άρθρο του στην "Εφημερίδα των Συντακτών", απαντάει, με εμφατικό τρόπο, στα όσα είπε στη Βουλή, πρόσφατα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης περί καταστροφής της ελληνικής οικονομίας απ' τη διακυβέρνηση του ΠαΣοΚ.

Θέλοντας, προφανώς, να αντιδράσει, για λόγους υστεροφημίας και όχι μόνο, ο παλαιός υπουργός οικονομικών, αναφέρεται, με στοιχεία και πίνακες, στην εξέλιξη του ελληνικού χρέους και στη διακυβέρνηση του ΠαΣοΚ κατά τη δεκαετία του '80, καλεί δε σε δημόσιο διάλογο τον αρχηγό της ΝΔ, όποτε και με όποιο τρόπο επιλέξει ο τελευταίος!

 

Ακολουθούν χαρακτηριστικά αποσπάσματα του άρθρου..

 

 

"Μιμούμενος τον πατέρα του Κων/νο Μητσοτάκη ο νέος πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης και υπενθυμίζοντας στον ελληνικό λαό ότι «το μήλο πέφτει κάτω από τη μηλιά», επανέλαβε στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού του έτους 2017, τα ψευδή και τα απατηλά λόγια του πατέρα του (προέδρου της Ν.Δ. κατά την περίοδο 1990-1993), ότι δήθεν «η πολιτική τού Τσοβόλα δώσ’ τα όλα» κατέστρεψε τη χώρα.

 

"Αυτό βέβαια το απατηλό σύνθημα ο σημερινός πρόεδρος της Ν.Δ. το εξεστόμισε χωρίς να το στηρίζει σε οικονομικά στοιχεία, παρότι γνωρίζει ότι η αλήθεια είναι τελείως αντίθετη. Αυτό γιατί, όπως προκύπτει από δημοσιευθέντα πολλάκις αδιαμφισβήτητα απολογιστικά στοιχεία της Βουλής και των αρμοδίων ελληνικών και ευρωπαϊκών στατιστικών υπηρεσιών, το δημόσιο χρέος στις 31.12.1989 ανήρχετο στο ποσό των 6.699 δισ. δραχμών ή σε ευρώ στο ποσό των 19,5 δισ., ενώ λόγω της αλλοπρόσαλλης και ταξικής νεοφιλελεύθερης πολιτικής που εφάρμοσε η κυβέρνηση της Ν.Δ. την περίοδο 1990-1993 πολλαπλασιάστηκε και ανήλθε στο ποσό των 23.431 δισ. δραχμών και την περίοδο 2004-2009 ανήλθε στο ποσό των 273,5 δισ. ευρώ".

 

 

 

"Αυτά τα αδιαμφισβήτητα απολογιστικά στοιχεία τα γνωρίζει πολύ καλά και ο σημερινός πρόεδρος της Ν.Δ., όπως και ο Κων/νος Μητσοτάκης, αλλά επειδή πάντοτε η ηγεσία της Ν.Δ. προσπαθούσε με τα ψεύδη να εξαπατήσει πολιτικά τον ελληνικό λαό για να αναρριχηθεί στην εξουσία και να του χαλκεύσει δεινά, συνεχίζει και σήμερα την ίδια πολιτική, ακυρώνοντας το ψευδεπίγραφο πολιτικό του μήνυμα για σύναψη δήθεν «συμφωνίας αλήθειας» με τον ελληνικό λαό".

 

"Με ψέματα όμως και με πολιτικές απάτες δεν χτίζεται ούτε ο εκσυγχρονισμός, ούτε προωθούνται τα συμφέροντα της χώρας και του λαού. Καλά θα κάνει ο σημερινός πρόεδρος της Ν.Δ. να τεκμηριώσει αυτά που λέει για την περίοδο 1981-1989 σε συγκεκριμένα απολογιστικά στοιχεία".

 

 

Γι’ αυτό τον καλώ σε ανοιχτό διάλογο, ενώπιον του ελληνικού λαού, σε όποιο ΜΜΕ αυτός επιλέξει και με όποιον συντονιστή δημοσιογράφο αυτός θέλει, για να σταματήσει επιτέλους αυτό το παραμύθι της Ν.Δ., το οποίο επαναλαμβάνει διαχρονικά επιβεβαιώνοντας τη λαϊκή ρήση: «Ο λύκος τρίχα αλλάζει, δέρμα δεν αλλάζει». 

 

 

"Αν ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης αρνηθεί να ανταποκριθεί και στο σημερινό αίτημά μου για ανοιχτό διάλογο ενώπιον του ελληνικού λαού προς ανάδειξη της αλήθειας, όπως και ο Κων/νος Μητσοτάκης έκανε είκοσι πέντε χρόνια που ζητώ ανοιχτό διάλογο, τότε θα αποδείξει εμπράκτως ότι είναι κοινός συκοφάντης".

 

"Θα αποδείξει επίσης ότι το αφήγημά του περί συμφωνίας αλήθειας είναι ένα απατηλό πυροτέχνημα με το οποίο προσπαθεί να αποκρύψει από τον ελληνικό λαό την αντιλαϊκή και καταστροφική πολιτική που πρεσβεύει, επιβεβαιώνοντας παράλληλα ότι ακολουθεί τις πιο απαράδεκτες παλαιοκομματικές μεθοδεύσεις του παρελθόντος που καταδίκασε και καταδικάζει σήμερα η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών".

πηγή: efsyn.gr

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.