Πολιτικη

Ερωτήσεις προς τη Δημοτική Αρχή

 

Η καθιερωμένη και γνωστή πια διαδικασία των ερωτήσεων προς τον κ. Δήμαρχο- και όχι μόνο-, αποτελεί το εναρκτήριο "λάκτισμα" του δημοτικού συμβουλίου.

Ο κ. Τάσος Κακλαμάνος, ανακοίνωσε πως το θέμα του προϋπολογισμού του Βοσυνιώτειου Ιδρύματος, θα έλθει πάλι προς συζήτηση στο συμβούλιο, αφού πρώτα γίνουν κάποιες αλλαγές απ' την Οικονομική υπηρεσία.

 

Επιβεβαιώνονται, έτσι, οι αιτιάσεις της αντιπολίτευσης και ειδικά του κ. Νίκου Τσιαμούλου, σχετικά με τη μη νόμιμη μορφή που είχε ο προϋπολογισμός, όταν ήλθε στο δημοτικό συμβούλιο.

 

Να σημειώσουμε πως ο κ. Τσιαμούλος δεν είναι παρών στο αποψινό συμβούλιο, καθώς ταλαιπωρείται από μια ίωση.

 

Η διαδικασία των ερωτήσεων προς τη δημοτική αρχή ξεκίνησε απ' τον κ. Σμυρνιώτη, ο οποίος αναφέρθηκε, πάλι, στο θέμα της μη αναβολής του προηγούμενου συμβουλίου.

 

Ο κ. Τζιούμης ζήτησε να ενημερωθεί σχετικά με το πρόβλημα που έχει προκύψει με τη θέση του "Συμπαραστάτη του Δημότη", η οποία στην Τρίπολη "χηρεύει", καθώς ο δικηγόρος που είχε επιλεγεί, δεν αποδέχθηκε το διορισμό.

 

Η κ. Γιαννούλη ρώτησε περί κόστους του ηλεκτρικού ρεύματος στην Πλατεία του Άρεως, στην περίοδο των εορτών-ένεκα και της λειτουργίας του "Χριστουγεννιάτικου Χωριού". Επίσης, η κ. Γιαννούλη ρώτησε αν υπάρχει η "κανονιστική" για τα περίπτερα, ο κανονισμός δηλαδή που θα πρέπει να διέπει τα συγκεκριμένα σημεία λιανικής πώλησης. 

 

Ο κ. Δήμαρχος είπε πως θα πρέπει να μπει μετρητής ρεύματος στην Πλατεία του Άρεως, πράγμα που θα είχε γίνει αλλά καθυστέρησε λόγω και της απεργίας της ΠΝΟ, καθώς πρόκειται για υλικά που προέρχονται απ' την αλλοδαπή...

 

Για τον "Συμπαραστάτη του πολίτη", ο κ. Παυλής είπε πως, μετά από επικοινωνία του ιδίου με τον εν λόγω δικηγόρο, προσανατολίζεται στο να συγκαλέσει σύσκεψη όλων των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου για να διευθετηθεί το θέμα.

 

"Ανησυχητικό" το ότι ο κ. Κακλαμάνος δήλωσε πως θέλει απόψε να τα πάει καλά με την κ. Εικοσιδέκα, η οποία ρώτησε περί της λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Φυσικά, αυτό κράτησε πολύ λίγο-περίπου 3 λεπτά- καθώς, με την απάντηση του Δημάρχου, η κ. Εικοσιδέκα αντέδρασε και ο κ. Κακλαμάνος, αμέσως, δήλωσε πως "Δεν ξεκινήσαμε καλά..."

 O  Αντιδήμαρχος, κ. Παπαδημητρίου αναφέρθηκε στο πρόβλημα της εναπόθεσης σκουπιδιών σε ποτάμια και ρέματα της περιοχής, χαρακτήρισε την κατάσταση αυτή "κατάντια" και έκανε έκκληση προς πολίτες αλλά και Προέδρους των τοπικών κοινοτήτων να προβούν σε συμβουλευτικές κινήσεις προς τους δημότες.

Ο κ. Δήμαρχος αναφέρθηκε και στις κινήσεις του δήμου, προκειμένου να αποζημιωθούν οι πληγέντες απ' τις πλημμύρες του περασμένου καλοκαιριού, ενώ ανακοίνωσε πως θα ζητήσει παράταση της κατάστασης "εκτάκτου ανάγκης", στην οποία βρίσκεται η Τρίπολη και λήγει στις 27/12, μέχρι τον Ιούνιο του 2017!

 

Αυτό δεν είναι σαφές, όμως, αν θα έχει και άλλες συνέπειες, θετικές για τους δημότες, όπως είναι, για παράδειγμα, το "πάγωμα" των οφειλών προς την εφορία, που ισχύει τώρα...

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.