Πολιτικη

Δ. Παυλής: "Σύνθημά μας το νοικοκύρεμα"

 

Η εισήγηση και οι ερωτήσεις   επί του Τεχνικού προγράμματος του Δήμου Τρίπολης για το 2017.

Αντιδήμαρχος Δ. Βόσνος (εισηγητής της δημοτικής αρχής)" 

Δεν θέλουμε να μείνουμε σε μια απλή διαχείριση της, οπωσδήποτε, πολύ μικρής τακτικής επιχορήγησης. Στόχος μας είναι να προβούμε σε "μικρές"κινήσεις, που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών. Υπάρχουν και έργα που "ξεφεύγουν" απ' τις δυνατότητες του δήμου, αλλά θα πρέπει να ξεκινήσει η υλοποίησή τους, με συνδρομή και της Περιφέρειας, όπως είναι η διάνοιξη του περιφερειακού δρόμου αλλά και τα υπόγεια πάρκινγκ. Έχουμε εξασφαλισμένους πόρους για να γίνει η μελέτη για τη χρήση του στρατοπέδου "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης", όπως και οι μελέτες για την ανάπλαση των εισόδων της πόλης. Έχουμε δεσμέύσει τα περισσότερα χρήματα από κάθε άλλη χρονιά, για απαλλοτριώσεις. Ο Δήμος θα είναι εντάξει ως προς τις υποχρεώσεις του προς τους πολίτες. Ο κ. Δήμαρχος περνάει πολλές ημέρες στην πρωτεύουσα, διεκδικώντας περισσότερα χρήματα για το Δήμο.

Δήμαρχος, Δ. Παυλής.

Έχει γίνει μεγάλη προετοιμασία και συζήτηση με τα αρμόδια υπουργεία για να καταρτιστεί ένα ρεαλιστικό τεχνικό πρόγραμμα. Έχουμε διαβεβαίωση για τη χρηματοδότηση του έργου της ανάπλασης των τριών εισόδων της πόλης. Έχουμε αφήσει λίγο "πίσω" το θέμα της "Στέγης Πολιτισμού", του κτηρίου δηλαδή που θα στεγάσει τα πολιτιστικά σωματεία. Τα χρήματα για υποδομές, στο νέο ΕΣΠΑ, προγραμματικής περιόδου "2014-2020", είναι πολύ λίγα. Ψάχνουμε εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης. Καθώς τα χρήματα είναι μειωμένα και, άρα, θα πρέπει να αξιοποιούνται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Είναι πρώτη ανάγκη η διάνοιξη και συντήρηση των αγροτικών δρόμων. Μες το 2017 θα φροντίσουμε να αποκτήσουμε περισσότερα δικά μας μηχανήματα, ώστε να μην καταφεύγουμε συνεχώς σε εργολαβίες. Δεν θα υπάρξει κανένα χωριό με οδοποιία, χωρίς συντήρηση. Είναι πολύ στενά τα περιθώριά μας, λόγω ελέγχων ως προς τον προϋπολογισμό. 

Κ. Τζιούμης 

Θα γίνουν τα έργα ή απλά θα κάνουμε τις μελέτες; Και, επιπρόσθετα, δεν μπορεί κάποιες μελέτες να τις κάνει η δική μας τεχνική υπηρεσία, όπως αυτές των δρόμων; Τι παραπάνω θα κάνει ο μελετητής δηλαδή και θα πάρει 20.000 ευρώ;

Δ. Βόσνος

Θα ήταν ευχής έργον να μπορούν οι υπηρεσίες να κάνουν όλες τις μελέτες, αλλά κάποιες τέτοιες δεν μπορούν, σε καμία περίπτωση, να γίνουν από δημόσιες υπηρεσίες, είτε λόγω έλλειψης χρόνου είτε λόγω έλλειψης ειδικευμένου προσωπικού.

Α. Γιαννούλη

Tι εννοούμε "μελέτη για μουσείο μετανάστευσης"; Και τι προβλέπει η "Ανάδειξη του Πνευματικού Κέντρου" που θα κοστίσει 30.000 ευρώ; Τι θα γίνει με αυτούς τους δημότες που έδωσαν χρηματα για τη διάνοιξη δρόμων αλλά οι δρόμοι δεν έγιναν;

Δ. Βόσνος

Ο κ. Δήμαρχος έχει αναφερθεί στο θέμα του μουσείου μετανάστευσης, καθώς πιστεύει πως η περιοχή, ευρύτερα, οφείλει να διαθέτει κάτι τέτοιο. Δεν υπάρχουν χρήματα πλέον για τους δρόμους, στο ταμείο τουλάχιστον. Υπάρχουν βέβαια χρήματα προς είσπραξη. Τα χρήματα που υπήρχαν, χρησιμοποιήθηκαν γι' άλλους σκοπούς μάλλον.

 Γ. Σμυρνιώτης

Τι λέτε τώρα; Τα χρήματα χρησιμοποιήθηκαν γι' αυτό το σκοπό. Δεν έχω πρόθεση να δημιουργήσω ένταση, αλλά μην λέμε ότι θέλουμε. Τα χρήματα φυσικά και αξιοποιήθηκαν για το σκοπό που δόθηκαν, χρειάστηκαν δε και παραπάνω χρήματα!

Α. Κακαλάμάνος

Ήσασταν σαφής, κ. Σμυρνιώτη.

 

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.