Πολιτικη

"Μυθικής Πελοποννήσου" συνέχεια και το 2017

 

H Περιφέρεια Πελοποννήσου θα συνεχίσει την, όσο το δυνατό, καλύτερη προώθηση και προβολή της περιοχής αλλά και των προϊόντων που παράγει, τόνισε στο αποψινό συμβούλιο, η Αντιπεριφερειάρχης, κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου.

Ως εισηγήτρια στο σχετικό θέμα, η κ. Νικολάκου έκανε μια σύντομη αποτίμηση των μέχρι τώρα πεπραγμένων  απ' τη Περιφερειακή Αρχή και δεσμεύτηκε πως θα είναι παρούσα σε όλες τις σημαντικές εκδηλώσεις τουριστικής προβολής, στον ευρωπαϊκό χώρο.

 

Κι αυτό, παρά το ότι, όπως επισήμανε η κ. Αντιπεριφερειάρχης, η κρατική, οικονομική ενίσχυση βαίνει μειούμενη και τα έξοδα αυξάνονται... Ωστόσο, η Περιφέρεια Πελοποννήσου αξιοποιεί εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης και ελπίζει, βάσιμα, πως θα μπορέσει ν' ανταποκριθεί και στις επικοινωνιακού χαρακτήρα ανάγκες της.

 

Θα μας επιτρέψετε, εδώ, να κάνουμε ένα μικρό σχόλιο για την πολιτική φιλοσοφία της Περιφέρειας και, φυσικά, του κ. Περιφερειάρχη, του Πέτρου Τατούλη.

 

Ο τελευταίος, αντιλαμβανόμενος ουσιαστικά πως η αυτοδιοίκηση δεν έχει κανένα μέλλον στην Ελλάδα, αν δεν φροντίσει να απεξαρτηθεί, ως ένα σημείο, οικονομικά απ' το κεντρικό κράτος-δεν το χρησιμοποιεί αυτό δε σχεδόν ποτέ ως δικαιολογία αλλά διαπιστωτικά, σε αντίθεση με την πλειοψηφία των αυτοδιοικητικών-, έχει θέσει ως βασικές του προτεραιότητες δυο πράγματα.

 

Το πρώτο είναι να εκμεταλλευτεί στο έπακρο το μόνο, ίσως, στοιχείο που έχει η Πελοπόννησος-αυτή τη στιγμή- ως συγκριτικό πλεονέκτημα απέναντι σε πολύ πιο ανεπτυγμένες, ευρωπαϊκές περιφερειακές ενότητες: τουρισμό επιπέδου και, σχετικά, φθηνό, καθώς από τη μια η Πελοπόννησος μπορεί να επιδείξει παρόν και μέλλον- ήτοι, δραστηριότητα και αναπτυξιακή δυναμική- σε πολλούς απ' τους τομείς της τουριστικής αγοράς ενώ απ' την άλλη είναι ιδιαιτέρως ελκυστική για τον μέσο ευρωπαίο-και όχι μόνο-καταναλωτή.

 

Το δεύτερο είναι η "Καλλικρατική Μεταρρύθμιση" και η "Περιφερειακή Διακυβέρνηση", οι οποίες, κατά τον κ. Τατούλη, αποτελούν βασικές προϋποθέσεις, όχι μόνο για την επιβίωση της ίδιας της αυτοδιοίκησης αλλά και της χώρας ακόμα...Και εν μέρει έχει δίκιο, αν και υπάρχουν και άλλες προϋποθέσεις που χρειάζεται να υφίστανται...

 

Προσέξτε τώρα, ποια είναι η "ρελάνς" ενός έμπειρου πολιτικού, όπως ο Πέτρος Τατούλης. Τα δυο αυτά στοιχεία αλληλοσυμπληρώνονται και αλληλοεξαρτώνται...Το ένα δίχως το άλλο, ασφυκτιά...Γι' αυτό, ο κ. Τατούλης προωθεί και τα δύο εξίσου, δεν παραλείπει ποτέ δε να τα μνημονεύει, σε κάθε ευκαιρία...Απ' τη συζήτηση του προϋπολογισμού έως και τη συζήτηση για την απουσία δακοκτονίας, πράγμα που τα "αφελή" πνεύματα παρερμηνεύουν ως "αποπροσανατολισμό" απ' το θέμα...Μα αυτό ακριβώς είναι, πάντα, το θέμα!

 

Είμαι σχεδόν σίγουρος πως, εκτός απ' την κ. Νικολάκου και άλλους 2-3 Αντιπεριφερειάρχες και  άλλους τόσους Συμβούλους της παράταξής του, οι υπόλοιποι δεν έχουν πλήρη εικόνα για του που στοχεύει ο Περιφερειάρχης...

 

Και είναι δικαιολογημένο αυτό γιατί χρειάζεται να έχει κανείς μια συμπαγή, πολιτική εμπειρία και σκέψη κατεξοχήν στραμμένη στο πολιτικό πράττειν για να μπορεί να συνδυάσει φαινομενικά ετερόκλητα ή ανεξάρτητα στοιχεία.

 

Και ο Περιφερειάρχης έχει αποδείξει πολλές φορές πως αυτά τα προσόντα, τα διαθέτει...

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.