Πολιτικη

Τακτική συνεδρίαση Δ. Συμβουλίου

 

Με τις ερωτήσεις προς τη δημοτική αρχή, ξεκίνησε, αμέσως μετά την αντίστοιχη ειδική, η τακτική αποψινή συνεδρίαση του συμβουλίου.

Ο κ. Σμυρνιώτης ρώτησε για μια ένσταση που κατατέθηκε απ' την Τράπεζα Πειραιώς, σχετικά με την ΑΤΕ Τεχνική και την εκκαθάρισή της-ο δήμος είναι κι αυτός εμπλεκόμενος. 

 

Ο κ. Παυλής είπε πως το θέμα θα κλείσει μέσα στον Ιανουάριο.

 

Ο κ. Τζιούμης ρώτησε σχετικά με την παράταση της έκτακτης ανάγκης, αν θα ισχύσει και το ανάλογο πάγωμα των οφειλών προς την εφορία. Επίσης, ανέφερε το ζήτημα των πινακίδων για την κυκλοφορία, που δεν είναι δυνατό να αναγνωστούν, λόγω των αυτοκολλήτων και του "graffitti". Αναφέρθηκε και το θέμα των διαγραμμίσεων για τους πεζούς. Η δημοτική αρχή δεσμεύτηκε πως, όταν επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, θα διευθετηθούν τα ζητήματα αυτά.

 

Ο κ. Τσιαμούλος ρώτησε για ένα υπόμνημα που έγινε το 2015 στην Αποκεντρωμένη διοίκηση, σχετικά με τη Δ.Ε.ΥΑ.Τ και το τιμολόγιό της, καθώς υπήρξε προσφυγή της παράταξής του για το θέμα και ένσταση του δήμου για την απόφαση της αποκεντρωμένης.

 

Ο κ. Δήμαρχος είπε πως απορρίφθηκε, για τεχνικούς λόγους, η ένσταση του δήμου και ζήτησε, μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου, να έρθει πάλι η μελέτη της Δ.Ε.ΥΑ.Τ στο συμβούλιο, διορθωμένη. Επεσήμανε πως και τα διοικητικά συμβούλια φορέων του δήμου θα πρέπει να γίνονται με μικρόφωνο, τελικά!

 

Ο κ. Τζιούμης συμφώνησε με τον κ. Τσιαμούλο και είπε πως η οικονομοτεχνική μελέτη της Δ.Ε.ΥΑ.Τ, δεν είχε περάσει καν απ' το διοικητικό της συμβούλιο και γι' αυτό απορρίφθηκε. Αυτές οι καθυστερήσεις, κοστίζουν στο δήμο χρόνο και χρήματα, κατέληξε ο κ. Τζιούμης.

 

Η κ. Γιαννούλη ρώτησε αν ήρθε σε επαφή ο Δήμος με το δικηγορικό σύλλογο Τρίπολης, προκειμένου να υπάρξουν οικονομικές διευκολύνσεις σε συμπολίτες μας που έχουν "κόκκινα δάνεια", όπως είχε αποφασιστεί σε προηγούμενο συμβούλιο.

 

Ο κ. Δήμαρχος είπε πως είναι προγραμματισμένη αυτή η επαφή μετά τις εορτές, λόγω φόρτου εργασίας των δικηγόρων εξαιτίας της μακροχρόνιας απεργείας τους, μέχρι πρόσφατα.

 

Στα θέματα της ημερησίας και προ ημερησίας διατάξεως, υπήρχε το θέμα της παράτασης μίσθωσης των υπαίθριων πάρκινγκ στα όρια του δήμου. Ο κ. Παυλής είπε πως έχουν έρθει σε συμφωνία με επτά ιδιώτες, η παράταση της μίσθωσης θα είναι μέχρι τη λήξη της θητείας της παρούσας αρχής, με το ίδιο αντίτιμο. Ο δήμος θα διατηρεί το δικαίωμα της μονομερούς ανανέωσης της μίσθωσης για το μέλλον.

 

ο κ. Σμυρνιώτης είπε πως, κατ' αρχάς έχει κάνει προσφυγή για τον κανονισμό στάθμευσης που έχει κριθεί, προς ώρας, "νομότυπος" και αναμένει την κρίση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ανέφερε δε πως, σχετικά με όσα προβλέπονται με τις θέσεις στάθμευσης της κανονιστικής της δημοτικής αρχής, λείπουν χώροι και θέσεις.

 

Ο κ. Δήμαρχος είπε πως πρέπει να υπάρξει μια συνεννόηση πρώτα με το αρμόδιο υπουργείο και εξετάζονται κι άλλοι χώροι. 

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.