Πολιτικη

Πυρ ομαδόν Τατούλη, Νικολάκου για την κατάσταση στην υγεία

Αφορμή οι δηλώσεις Πολάκη, αλλά και η επίσκεψη Βερναρδάκη-Μπασκόζου στην Τρίπολη.



Με διαφορά λίγων λεπτών ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης και η Περιφερειακή Αντιπεριφερειάρχης Κωνσταντίνα Νικολάκου με ανακοινώσεις εξαπέλυσαν ευθείες βολές εναντίον κυβερνητικών στελεχών με αφορμή τον χώρο της υγείας.

Αφορμή για την οξεία αντίδραση του κ. Τατούλη αποτέλεσε μια αποστροφή του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη ο οποίος σε συνέντευξή του υποστήριξε ότι το υπουργείο προχώρησε για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια στην παράδοση νέων ασθενοφόρων στο ΕΚΑΒ.

"Με έκπληξη άκουσα για μια ακόμα φορά να κομπορρημονεί με υπερηφάνεια ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Πολάκης ότι παρέδωσε καινούργια ασθενοφόρα και ότι πρόκειται να παραδώσει και άλλα.

Αυτά τα ασθενοφόρα πληρώθηκαν από τις Περιφέρειες και τα προγράμματά τους και όχι από το Υπουργείο Υγείας και αυτό από μόνο του είναι τραγικό. Παρατηρείται δηλαδή το φαινόμενο να εξοπλίζονται οι δομές υγείας από τις Περιφέρειες, χωρίς ωστόσο να έχουν την αρμοδιότητα εποπτείας τους, όπως προέβλεπε εξαρχής ο Καλλικράτης", ανέφερε ο κ. Τατούλης.

Και πρόσθεσε: "Το μόνο βήμα που θα έπρεπε λοιπόν να κάνουν είναι να μεταφέρουν την ευθύνη εποπτείας των νοσοκομείων στις αιρετές Περιφέρειες γιατί άλλη λύση δεν υπάρχει για τη βιωσιμότητά τους.

Αυτοί που αποτελείωσαν τη Δημόσια Υγεία στη χώρα καλό είναι να σιωπούν και να δουλέψουν σκληρά με κύριο γνώμονα το όφελος των πολιτών. Είναι επίσης τραγικό να ανακοινώνουν ότι θα προσλάβουν μέσω του ΟΑΕΔ και με χρήματα από τα προγράμματα
των Περιφερειών, επιστημονικό και νοσηλευτικό προσωπικό για να στελεχώσουν τα νοσοκομεία.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν πρόκειται να συμφωνήσει σε μια τέτοια καινούργια εκχώρηση πόρων από το δικό της πρόγραμμα, ειδικά αν δεν λάβει εγγυήσεις αποτελεσματικότητας και βιωσιμότητας των επενδύσεων αυτών, δεδομένης της απογοητευτικής μέχρι σήμερα ανάλογης εμπειρίας".

Στο ίδιο μήκος κύματος, όσον αφορά τη σκληρότητα, αλλά και στο ίδιο αντικείμενο, τον χώρο της υγείας, ήταν και η τοποθέτηση της Κωνσταντίνας Νικολάκου. Αφορμή αποτέλεσαν όσα υποστήριξαν τα κυβερνητικά στελέχη Βερναρδάκης-Μπασκόζος, κατά την επίσκεψή τους σήμερα στην Τρίπολη.

"Είναι τουλάχιστον απογοητευτικό σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή για την Πελοπόννησο και την Αρκαδία να πραγματοποιούν επισκέψεις επικοινωνιακού χαρακτήρα ο Υπουργός Επικρατείας υπεύθυνος συντονισμού του Κυβερνητικού έργου κ. Χριστόφορος Βερναρδάκης και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας κ. Γιάννης Μπασκόζος χωρίς κανένα ουσιαστικό περιεχόμενο", είπε η θεματική Αντιπεριφερειάρχης.

Και πρόσθεσε: "Η δημιουργία εντυπώσεων και μόνο δε συνάδει σε καμία περίπτωση με το πραγματικό ενδιαφέρον το οποίο θα πρέπει να επιδεικνύεται για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες και ο τόπος, αλλά και τις ουσιαστικές λύσεις που θα πρέπει να δοθούν.

Είναι φανερό και συνάμα θλιβερό το γεγονός ότι η επίσκεψη του Κυβερνητικού κλιμακίου προετοιμάστηκε από το κομματικό επιτελείο του Σύριζα Αρκαδίας. Πρόκειται για οπισθοδρόμηση που υπακούει σε κομματικές ιδιοτέλειες και όχι στο επίπεδο ευθύνης που συνεπάγεται η θεσμική τους ιδιότητα".

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.