Πολιτικη

Οδυσσέας για λίμνη Λάδωνα: Περαιτέρω ανάδειξη για Γορτυνία, Αρκαδία!

Την ικανοποίησή του για τη δημοπράτηση του έργου ανάπλασης της Λίμνης Λάδωνα, απόφαση που πήραν από κοινού η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο δήμο Γορτυνίας, εκφράζει με δήλωσή του ο βουλευτής Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.Με ανάρτησή του στον λογαριασμό που διατηρεί σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης ο πρώην υφυπουργός Ανάπτυξης τονίζει τη σημασία που έχει το έργο.

"Θα αποτελέσει πόλο έλξης για χιλιάδες τουρίστες. Η περιοχή της λίμνης του Λάδωνα θα αναδειχθεί σε ένα ακόμα σημείο ανάπτυξης της Γορτυνίας, αλλά και της Αρκαδίας", σημειώνει χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

"Μετά από δύο χρόνια παρεμβάσεων θα δημοπρατηθεί το έργο για τη Λίμνη του Λάδωνα ύψους 1.289.618 ευρώ, το οποίο είχα υπογράψει κατά τη θητεία μου ως Υφυπουργού Ανάπτυξης»

Χαιρετίζω με ανακούφιση τη σημερινή απόφαση της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Γορτυνίας για την προκήρυξη της μελέτης του έργου «Έργα προσέλκυσης επισκεπτών στη Λίμνη Λάδωνα» προϋπολογισμού 1.289.618 ευρώ.

Το έργο είχε ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) το Δεκέμβριο του 2014, κατά τη θητεία μου ως Υφυπουργού Ανάπτυξης.

Μετά από δύο χρόνια ερωτήσεων στη Βουλή, επιστολών και συναντήσεων με τους αρμόδιους φορείς, χαίρομαι που θα ενεργοποιηθεί και θα προκηρυχθεί το έργο, για το οποίο είχαν εξασφαλισθεί τα χρήματα και θα μπορούσε να είχε ξεκινήσει εδώ και δύο χρόνια.

Το έργο θα αποτελέσει πόλο έλξης για χιλιάδες τουρίστες. Η περιοχή της λίμνης του Λάδωνα θα αναδειχθεί σε ένα ακόμα σημείο ανάπτυξης της Γορτυνίας, αλλά και της Αρκαδίας.

Πλέον, ανοίγει ο δρόμος για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και σύγχρονων υποδομών, αλλά και την ανάπτυξη ποικίλων μορφών τουρισμού.

Το έργο προβλέπει δράσεις προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος, υποστήριξης της οικοτουριστικής και αγροτουριστικής ανάπτυξης, πολιτισμού και αθλητισμού, ενσωμάτωσης-στήριξης των παραλίμνιων οικισμών και οργάνωσης του παραλίμνιου χώρου (πχ διευθέτηση χώρων θέασης – παρατηρητήρια κλπ).

Ένα από τα έργα για την διευκόλυνση της πρόσβασης στη Λίμνη Λάδωνα είναι η «Βελτίωση οδικού δικτύου, Πουρναριά – Γεφύρι Κυράς –Μυγδαλιά» από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, για την ολοκλήρωση του οποίου απομένει 1,4 χλμ δρόμου.

Η χρηματοδότηση του έργου αυτού έχει εξασφαλισθεί από τη ΔΕΗ Α.Ε. και τα χρήματα έχουν μεταφερθεί σε κωδικό της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Μια προσπάθεια που είχα ξεκινήσει εδώ και τέσσερα χρόνια σε συνεννόηση με τους αρμόδιους φορείς.

Θα παρακολουθούμε όλη την εξέλιξη του έργου, ώστε να υλοποιηθεί άμεσα".

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.