Πολιτικη

Νικολάκου κατά Θελερίτη για τα κέντρα κοινότητας

Η ερώτηση της βουλευτή Κορίνθου του ΣΥΡΙΖΑ προς το υπουργείο Εργασίας για τα Κέντρα Κοινότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση της θεματικής αντιπεριφερειάρχη."Θυμηδία μας προκαλεί η αναφορά της κας Βουλευτή στη Γενική Γραμματεία Περιφέρειας Πελοποννήσου, τη στιγμή που οι Γενικές Γραμματείες των Περιφερειών έχουν πάψει να υφίστανται από τη μεταρρύθμιση του Καλλικράτη και έχουν επίσης πάψει να υπόκεινται στον «έλεγχο» των Υπουργείων", αναφέρει σε δήλωσή της η κα. Νικολάκου.

Και προσθέτει: "Θα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι οι Περιφέρειες αποτελούν αυτοδιοικούμενους οργανισμούς με δικό τους στρατηγικό αναπτυξιακό σχεδιασμό και δική τους πολιτική λειτουργία. Προφανώς έχει μείνει προσκολλημένη στο παρελθόν και εκτιμά ότι το Υπουργείο ως «πατερούλης» είτε θα επιβραβεύει, είτε θα τιμωρεί ανάλογα τη βούλησή του κάθε φορά.

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε την κα Βουλευτή ότι τους πόρους του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, από τους οποίους θα συσταθούν και θα λειτουργήσουν τα Κέντρα Κοινότητας, δεν τους διεκδίκησαν τα Υπουργεία, αλλά οι Περιφέρειες με μπροστάρη τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, ο οποίος τεκμηρίωσε στους τότε Ευρωπαίους Επιτρόπους τα προβλήματα των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων ως απειλές κατά της ζωής.

Αν μελετούσε πιο προσεκτικά η κα Βουλευτής τις προδιαγραφές της ΚΥΑ στην οποία αναφέρεται θα διαπίστωνε ότι επιβεβαιώνουν απόλυτα την ορθότητα και τη βιωσιμότητα του σχεδιασμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τη δημιουργία Κέντρων Κοινότητας.

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι με το σχεδιασμό, που το Υπουργείο απλά προτείνει, καθώς δεν του επιτρέπεται σε καμία περίπτωση να τον επιβάλλει, και η ίδια προφανώς υπερασπίζεται, δεν καλύπτεται χωρικά το σύνολο της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Αντίθετα, με το σχεδιασμό μας καλύπτεται το σύνολο της επικράτειας στη χωρική μας ευθύνη, εξασφαλίζεται η βιωσιμότητα των δομών, εφόσον επιτυγχάνεται οικονομία κλίμακος, και διασφαλίζεται η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών.

Το κυριότερο ωστόσο πλεονέκτημα του σχεδιασμού μας είναι ότι οι πόροι του προγράμματός μας θα απορροφηθούν από τους ωφελούμενους και δεν θα κατασπαταληθούν στους «ενδιάμεσους» όπως προδιαγράφει ο σχεδιασμός του Υπουργείου.

Αφού υπενθυμίσουμε στην κα Βουλευτή ότι είναι παντελώς απούσα από όλα τα ζητήματα που αφορούν την Πελοπόννησο και την Κορινθία, προπαντός τα πολιτικά, θέλουμε να της επισημάνουμε ότι δεν μπορεί να «απειλεί» την Περιφέρεια Πελοποννήσου ως «εισαγγελέας» καθώς, αφενός, είναι ποινικώς κολάσιμη μια τέτοια ενέργεια, αφετέρου, ο ρόλος της είναι πολιτικός.

Ελπίζουμε, τέλος, ότι η κα Υπουργός δεν θα απευθυνθεί σε εμάς προκειμένου να απαντήσει στην κα Βουλευτή, όπως κατά κόρον συνηθίζουν οι Υπουργοί και τα στελέχη της Κυβέρνησης".

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.