Πολιτικη

winamp wmp real qt

"Πόλεμος" ΣΥΡΙΖΑ - Τατούλη!

Σε ανακοίνωση το κυβερνών κόμμα διερωτάται "εάν η κίνηση έγινε για να προλάβει αποκαλύψεις συμβάντων που ενδεχομένως να τον εκθέτουν"."Ακραίο παράδειγμα συγκεντρωτικής διοίκησης", χαρακτηρίζει μεταξύ άλλων ο ΣΥΡΙΖΑ, "την απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου και στελέχους της Νέας Δημοκρατίας, Πέτρου Τατούλη, να απαγορεύσει όχι μόνο τις επαφές, αλλά ακόμα και την αλληλογραφία των στελεχών και των εργαζόμενων της Περιφέρειας με θεσμικούς παράγοντες και πολιτικά πρόσωπα" και προσθέτει ότι η απόφαση αυτή, "συνιστά απαράδεκτη κίνηση που θυμίζει σκοτεινές εποχές και προκαλεί πολλαπλά ερωτηματικά για τις προθέσεις του", ενώ διερωτάται "εάν η κίνηση αυτή έγινε για να προλάβει αποκαλύψεις συμβάντων που ενδεχομένως να τον εκθέτουν".

To επίμαχο έγγραφο


Συγκεκριμένα, στις 3 Ιανουαρίου ο κ. Τατούλης απέστειλε στους αντιπεριφερειάρχες και τους προϊστάμενους των υπηρεσιών της περιφέρειας, έγγραφο το οποίο δημοσιεύει σήμερα η Εφημερίδα των Συντακτών, με το οποίο τους γνωστοποιούσε ότι “δεν θα πραγματοποιείται καμία συνάντηση και καμία αλληλογραφία με οποιονδήποτε Φορέα και Θεσμικό ή Πολιτικό πρόσωπο αν δεν έχει προηγηθεί σχετική συνεννόηση με το Γραφείο μας!" αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, και συνεχίζει:

"Η κίνηση αυτή πραγματοποιήθηκε μία μέρα νωρίτερα από την επίσκεψη του υπουργού Επικρατείας Χρ. Βερναρδάκη και του γενικού γραμματέα Δημόσιας Υγείας, Γ. Μπασκόζου, στην Τρίπολη, κατά την οποία είχε προγραμματιστεί συνάντηση με τον διοικητή του Παναρκαδικού Νοσοκομείου, με την παρουσία του προσωπικού του ιδρύματος, καθώς και στελεχών της Περιφέρειας από υπηρεσίες που στεγάζονται σε αυτό.

Αποτελεί δε ακραίο παράδειγμα συγκεντρωτικής διοίκησης, το οποίο αναρωτιέται κανείς αν αναιρεί την εξουσιοδότηση υπογραφής που παγίως δίνεται στη διοικητική ιεραρχία κάθε φορέα.

Για ποιο λόγο ενοχλείται ο κ. Τατούλης από τις επαφές ενός υπουργού και ενός γενικού γραμματέα της κυβέρνησης με φορείς της περιφέρειας; Μήπως η ακραία αυτή κίνηση αυταρχισμού έγινε για να προλάβει αποκαλύψεις συμβάντων που ενδεχομένως να τον εκθέτουν;" διερωτάται ο ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει.

"Διότι, προφανώς, δεν σκοπεύει (ελπίζουμε) να διοικεί μόνος του όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ως ενός ανδρός αρχή. Ποια ήταν η πρακτική που ακολουθούσε ο κ. Τατούλης όταν επισκέπτονταν την περιφέρεια Πελοποννήσου μέλη της κυβέρνησης Σαμαρά; Οι απαγορεύσεις αυτές συνιστούν κομμάτι της “συμφωνίας αλήθειας” του Κ. Μητσοτάκη;".

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.