Πολιτικη

Νέο "μέτωπο" Δήμου Τρίπολης και Περιφέρειας;

 

Δεν δέχεται ο κ. Παυλής την πρόταση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, σχετικά με τα "Κέντρα Κοινότητας", πρόγραμμα του ΕΣΠΑ που πρόσφατα εγκρίθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Ο κ. Σμυρνιώτης κάλεσε τον Δήμαρχο να πει καθαρά αν θέλει ή δεν θέλει την εφαρμογή του προγράμματος στην Τρίπολη και την Αρκαδία.

 

Ο κ. Παυλής είπε πως πρέπει να γίνει αυτό που γίνεται στην υπόλοιπη Ελλάδα και ζήτησε να τροποποιηθεί το πρόγραμμα.

 

Επίσης, ανέφερε πως δεν μπορεί να υλοποιηθεί το πρόγραμμα, όπως περιγράφεται στο σχεδιασμό της Περιφέρειας, ενώ απόρησε με το συνολικό σχεδιασμό και την κατάτμηση δαπανών στην οποία προχώρησε η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

 

Ο κ. Βρέντας, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, είπε πως ήρθε σε επαφή με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και ζήτησε αν μπορεί να γίνει τροποποίηση και πήρε την απάντηση πως θα εξεταστεί αυτό και θα επικοινωνήσουν μαζί του. Πρόσθεσε πως καθώς δεν υπήρξε επικοινωνία μαζί του, συμπεραίνει πως μάλλον θα μπορεί να γίνει μια αναπροσαρμογή.

 

Αίσθηση προκάλεσε πολιτική τοποθέτηση της προϊσταμένης της υπηρεσίας του Δήμου που έκανε την εισήγηση, η οποία , αναφερόμενη σε συμβούλους της αντιπολίτευσης που είχαν τη θέση πως πρέπει να υπερψηφιστεί η πρόταση όπως είναι αυτή τη στιγμή, είπε χαρακτηριστικά πως δεν έχουν το "φρόνημα" να αντιτεθούν σε κάτι που προτείνεται απ' την Περιφέρεια!

Όπως περιγράφηκε, απ' την πλευρά του Δημάρχου, το πρόβλημα είναι η υπο-χρηματοδότηση και η ύπαρξη μιας μόνο κινητής μονάδας. 

 

Επίσης, ήταν κατηγορηματικός ως προς το ότι το πρόγραμμα θα τροποποιηθεί, αφού, όπως υποστήριξε, αν απενταχθεί η Τρίπολη και η Αρκαδία, το πρόγραμμα δεν θα εφαρμοστεί σε όλη την Πελοπόννησο!

 

Πάντως, επανέλαβε πλειστάκις πως ο Δήμος έχει κάθε πρόθεση να συνεργαστεί με την Περιφέρεια αλλά και το αρμόδιο Υπουργείο προκειμένου να βρεθεί μια αμοιβαία αποδεκτή λύση. Όπως δε τόνισε, ο Δήμος έδειξε, δείχνει και θα δείχνει την καλή του διάθεση.

 

Ο κ. Παυλής πρότεινε να μην παρθεί απόφαση απόψε και να απομαγνητοφωνηθούν τα πρακτικά, προκειμένου η Περιφέρεια να γνωρίζει τις τοποθετήσεις όλων των συμβούλων και να γίνει μια προσπάθεια εξεύρεσης λύσεως.

 

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.