Πολιτικη

Γ. Σμυρνιώτης: "Δεν έχει ταβάνι η γραφικότητα του κ. Παυλή!"

 

O επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου, κ. Γιάννης Σμυρνιώτης, παραχώρησε συνέντευξη τύπου, σχετικά με το πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο.

O κ. Σμυρνιώτης ξεκίνησε λέγοντας πως διακρίνει μια αλλαγή "πολιτικής" εκ μέρους της δημοτικής αρχής, καθώς, όπως είπε, "Απ' τα μεγαλεπήβολα σχέδια και τις εξαγγελίες, περάσαμε στο λεφτά δεν υπάρχουν, μας πολεμάνε όλοι και άλλα τέτοια".

 

Για τα "Κέντρα Κοινότητας", ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Τρίπολης, επισήμανε την απουσία της δημοτικής αρχής από τις Επιτροπές Παρακολούθησης του ΕΣΠΑ, ενώ χαρακτήρισε ως "εκπληκτικό", με αρνητική έννοια, το γεγονός να ζητά ο Δήμος διπλασιασμό των οικονομικών μεγεθών σε ένα πρόγραμμα που η Περιφέρεια έχει εντάξει στη νέα προγραμματική περίοδο με συγκεκριμένους όρους. 

 

Δήλωσε δε πως, μπορεί όντως τα χρήματα να μην αρκούν, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως ο Δήμος δεν θα πρέπει να ενταχθεί στο συγκεκριμένο πρόγραμμα και να ζητήσει, ενδεχομένως, τροποποίηση αργότερα.

 

Όσον αφορά το γήπεδο της Επισκοπής στην Τεγέα, ο κ. Σμυρνιώτης είπε πως, για μια ακόμη φορά, η ολιγωρία της νυν δημοτικής αρχής, ακύρωσε την επιτυχία της δικής του διοίκησης, ακυρώνοντας, ουσιαστικά, τη σύμβαση παραχώρησης για 25 χρόνια που είχε υπογράψει το 2014 ο Δήμος με τον Τεγεατικό Σύνδεσμο.

 

Για το θέμα των απορριμμάτων, ανέφερε πως αποσύρθηκαν οι συμβάσεις των απευθείας αναθέσεων για ευνόητους λόγους στο συμβούλιο, καθώς δεν υπήρχε η δυνατότητα συγκέντρωσης 21 ψήφων. Επίσης, ο κ. Σμυρνιώτης είπε πως θα ζητήσει-και θα πάρει, όπως είπε εμφατικά- τα παραστατικά των εργολάβων ανακύκλωσης και κάλεσε τον κ. Παυλή να σταματήσει το εν λόγω "πανηγύρι".

 

Για το Βοσυνιώτειο, ο κ. Σμυρνιώτης κάλεσε τους εργαζομένους να μην δίνουν βάση στα "παραμύθια" που τους πουλάει ο Δήμαρχος, συνεπικουρούμενος από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του ιδρύματος, και να θυμηθούν τι είχε πετύχει η δημοτική αρχή επί των ημερών του.

 

Όσον αφορά τώρα το γνωστό και πολυσυζητημένο θέμα των ακυρώσεων αποφάσεων του Δήμου απ' την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, ο κ. Σμυρνιώτης ήταν ιδιαίτερα...περιγραφικός.

 

Χαρακτήρισε "γραφικό" τον Δήμαρχο, λέγοντας παράλληλα πως σε χθεσινή επιτροπή του Δήμου- μια μόνο ημέρα αφότου απειλούσε στο δημοτικό συμβούλιο πως θα προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά υπαλλήλου της Αποκεντρωμένης-, υπήρχε εισήγηση περί προσλήψεως νομικού συμβούλου για να γνωμοδοτήσει εάν πρέπει και είναι δυνατό να γίνει η προσφυγή!

 

Τέλος, ο κ. Σμυρνιώτης κατηγόρησε ευθέως τον κ. Παυλή για παράβαση του νόμου, λέγοντας:

 

"Αντί να είναι ευγνώμων που δεν έχει παυθεί αφού..."ξέχναγε" επί δυο χρόνια να στείλει τα οικονομικά στοιχεία της ΚΕΔΗΤ προς έλεγχο, με αποτέλεσμα να γίνεται όργιο κατάχρησης στην επιχείρηση, εκτοξεύει τώρα απειλές εναντίον υπαλλήλων που κάνουν τη δουλειά τους!" 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.