Πολιτικη

""Είμαστε η μόνη πολιτική δύναμη στο πλευρό του πολίτη" (video)

 

O Υφυπουργός Παιδείας, κ. Δημήτρης Μπαξεβανάκης, πραγματοποίησε επίσκεψη στην Τρίπολη.

Σκοπός της επίσκεψής του, η απευθείας επαφή με εκπαιδευτικούς φορείς και πολίτες, στα πλαίσια της συμπλήρωσης δύο ετών απ' την ανάληψη της κυβερνητικής εξουσίας απ' τον Σύριζα.

 

Ο κ. Υφυπουργός παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ, στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου της Τρίπολης, ενώ, αμέσως μετά, συμμετείχε σε ανοικτή εκδήλωση-συζήτηση με πολίτες και εκπροσώπους εκπαιδευτικών φορέων. 

 

Ο κ. Μπαξεβανάκης αναφέρθηκε, κυρίως, σε ζητήματα γενικότερης πολιτικής σημασίας, αλλά και σε ειδικότερα θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του.

 

Για την κυβέρνηση, είπε πως έχει αποδείξει πως βρίσκεται κοντά στον πολίτη, παρά τις "επιθέσεις" που υφίσταται απ' τα περισσότερα-"διαπλεκόμενα", όπως τα χαρακτήρισε- ΜΜΕ, και, σύμφωνα πάντα με τον κ. Υφυπουργό, τρανή απόδειξη της φιλολαϊκής πολιτικής της ήταν το βοήθημα που έδωσε σε συνταξιούχους απ' το πλεόνασμα που προέκυψε κατά το προηγούμενο οικονομικό έτος.

 

Για την Ε.Ε., ο κ. Υφυπουργός επιφύλαξε δριμύτατη κριτική ως προς τις πρακτικές που ακολουθεί στο θέμα του ελληνικού χρέους αλλά και στο προσφυγικό. Δήλωσε δε πως δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση η κυβέρνηση να θεσμοθετήσει μέτρα που δεν συμπεριλαμβάνονται στο παρόν μνημόνιο, ενώ είπε, χαρακτηριστικά, πως η χώρα μας έμεινε αβοήθητη στο θέμα των προσφύγων ακριβώς για να καταρρεύσει αλλά οι ελπίδες κάποιων διαψεύστηκαν.

 

Για το αν θα γίνουν πρόωρες εκλογές, ο κ. Υφυπουργός ήταν κατηγορηματικός:

"Η κυβέρνηση δεν έχει κανένα λόγο να πάει σε εκλογές"

 

Τώρα, όσον αφορά θέματα παιδείας, ο κ. Μπαξεβανάκης αναφέρθηκε εκτενώς στην προσπάθεια αναβάθμισης της δημόσιας, δωρεάν παιδείας, είπε πως η φετινή εκπαιδευτική χρονιά είναι η καλύτερη που έχει δει η χώρα εδώ και πολλά χρόνια, ενώ διαβεβαίωσε γονείς και μαθητές πως οι όποιες αλλαγές γίνουν στο σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια, δεν θα αφορούν μαθητές που ήδη φοιτούν στα λύκεια.

 

Εμείς να σημειώσουμε πως ο κ. Υφυπουργός Παιδείας ήταν στο ίδιο "μήκος κύματος" και με τον κ. Βερναρδάκη, τον Υπουργό Επικρατείας, αλλά και με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Βαγγέλη Αποστόλου, οι οποίοι επισκέφθηκαν πρόσφατα την Τρίπολη.

 

Προφανώς, η κυβέρνηση, θεωρώντας πως οι θέσεις της είτε διαστρεβλώνονται είτε αδικούνται εκ μέρους μερίδας των ΜΜΕ, προσπαθεί να επικοινωνήσει τις βασικές της προθέσεις, αλλά και τον μέχρι τώρα απολογισμό του έργου της, χωρίς την αποφασιστική αρωγή των μεγάλων, αθηναϊκών ΜΜΕ...

 

Το μήνυμα, πάντως, που διαμορφώνεται σιγά-σιγά ως "προεκλογικό μότο" της κυβέρνησης, κατά την άποψή μας, στηρίζεται σε τρεις άξονες:

 

"Έχουμε, πλέον, την κυβερνητική εμπειρία, ξέρουμε ποιοι μας υπονομεύουν εντός δημοσίου τομέα"

"Είμαστε το μόνο κόμμα που βρίσκεται κοντά στον πολίτη και σ' αυτόν και μόνο στηριζόμαστε" και

"Δεν είμαστε ούτε και θα γίνουμε ποτέ συμμέτοχοι στην διαπλοκή".

 

Τέλος, αξίζει να πούμε πως στη συζήτηση που έλαβε χώραν μετά την συνέντευξη του κ. Υφυπουργού, συμμετείχε και ο Βουλευτής Αρκαδίας του Σύριζα, κ. Γιώργος Παπαηλιού ενώ παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Παυλής και ο Αντιδήμαρχος, κ. Βόσνος.

 

 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.