Πολιτικη

ΕΝΦΙΑ τέλος

Αλεξιάδης: Ο ΕΝΦΙΑ θα αντικατασταθεί από έναν άλλο φόρο στο σύνολο της ακίνητης περιουσίας.

 

Την θέση ότι ο ΕΝΦΙΑ θα αντικατασταθεί από έναν άλλο φόρο στο σύνολο της ακίνητης περιουσίας, ο οποίος όμως θα αποδίδει και αυτός στο Δημόσιο έσοδα της τάξεως των 2,65 δισεκ. ευρώ, διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

 

Ειδικότερα, ο κ. Αλεξιάδης μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Kόκκινο» επισήμανε ότι: «Ο στόχος των 2,65 δισ. ευρώ εσόδων από την φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας μπορεί να υλοποιηθεί με αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ από άλλο φόρο, στο σύνολο της ακίνητης περιουσίας, που θα στοχεύει πολύ περισσότερο την "μεγάλη" περιουσία, λιγότερο τη "μεσαία" και καθόλου την πρώτη κατοικία ή μικρό ακίνητο.

 

«Είμαι αναφανδόν υπέρ αυτού που ζητούσε ο Συνασπισμός από τη δεκαετία του '90, για φόρο στο σύνολο της ακίνητης περιουσίας, που να μεταφέρει τα βάρη από τις μικρές στις μεγάλες και πολύ μεγάλες περιουσίες. Ο ΕΝΦΙΑ είναι άδικος, δεν κατανέμει δίκαια τα φορολογικά βάρη» , σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

 

Όσον αφορά στη φορολογία, ο ίδιος ανέφερε «ότι ο μεγάλος στόχος παραμένει ο περιορισμός της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου (χάνονται έσοδα περίπου 15 δισ. ευρώ ετησίως), καθώς σε επίπεδο ΑΕΠ τα έσοδα φόρων στην Ελλάδα παραμένουν χαμηλότερα από το μέσο όρο της ΕΕ, αλλά και η δικαιότερη κατανομή των βαρών».

 

ΠΗΓΗ: enikonomia.gr

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.