Πολιτικη

Τατούλης σε Τσίπρα: Προστατέψτε το αγροτικό εισόδημα

Νέα επιστολή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου με αποδέκτη τον πρωθυπουργό.



Μετά το "καυτό" θέμα των δασικών χαρτών για το οποίο ο Πέτρος Τατούλης απέστειλε πρόσφατα επιστολή προς τον πρωθυπουργό, σήμερα ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ζητεί, με νέα επιστολή του, την άμεση παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα με αφορμή τις προαναγγελθείσες αγροτικές κινητοποιήσεις.

Στην επιστολή του ο κ. Τατούλης ζητεί την ανάγκη προστασίας τόσο της αγροτικής παραγωγής και την απρόσκοπτη διάθεσή της στις αγορές του εσωτερικού και του εξωτερικού, όσο και του εισοδήματος των αγροτών, επισημαίνει ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης με επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Προστασίας του Πολίτη, ενόψει των κινητοποιήσεων των αγροτών της χώρας.

Ο κ. Τατούλης επισημαίνει στην επιστολή του τους κινδύνους από τις κλιμακούμενες κινητοποιήσεις για την παρακώλυση στις εξαγωγές φορτίων από την Πελοπόννησο, ιδιαίτερα των εποχιακών εσπεριδοειδών με προορισμό χώρες της Ε.Ε. και τις τρίτες χώρες.

Ο Περιφερειάρχης υπογραμμίζει ακόμη στην επιστολή του την αβεβαιότητα που κυριαρχεί στα συσκευαστήρια για ότι πρόκειται να λάβει χώρα τις προσεχείς ημέρες, καθώς και το γεγονός ότι κινδυνεύουν οι εμπορικές συμφωνίες με τους εισαγωγικούς φορείς παραδοσιακών αγορών του εξωτερικού.

Επισημαίνει ακόμη ότι απειλούνται εκατοντάδες θέσεις εργασίας μόνιμου, εποχικού και εργατικού προσωπικού, που απασχολούνται στη συγκομιδή-τυποποίηση-συσκευασία –μεταφορά των αγροτικών μας προϊόντων.

"Οι αγρότες ειδικά των εσπεριδοπαραγωγών περιοχών της Πελοποννήσου, όπως κάθε χρόνο, με «ευλαβική συνέπεια» έτσι και φέτος, καλούνται αυτοί και μόνο αυτοί να πληρώσουν για τα προβλήματα του κλάδου τους" αναφέρει επίσης ο κ. Τατούλης και υπενθυμίζει ότι αρκετές περιοχές της Πελοποννήσου κηρύχτηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω των ζημιών από τα πρόσφατα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα και τον παγετό.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.