Πολιτικη

ΚΚΕ Αρκαδίας: Δάσος στην υπηρεσία του λαού και όχι της κερδοφορίας

ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και όσοι ψήφισαν το 3ο μνημόνιο, όπου οι δασικοί χάρτες είναι προαπαιτούμενο,  είναι πρόκληση να εμφανίζονται σήμερα ως "ανήξεροι" και "οργισμένοι" και να ζητάνε την αναστολή, αναφέρεται σε ανακοίνωση.



Την ανάληψη πρωτοβουλιών από το κράτος ώστε να μην επιβαρυνθούν τα λαϊκά στρώματα από διαδικασίες και επιπλέον έξοδα ζητεί η Τοπική Επιτροπή Αρκαδίας με ανακοίνωσή της με αφορμή την ανάρτηση των δασικών χαρτών στον νομό μας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Αναρτήθηκαν οι δασικοί χάρτες και στην Αρκαδία. Ως ΚΚΕ έχουμε αναδείξει και αποκαλύψει τις επιδιώξεις και τους στόχους που εξυπηρετεί διαχρονικά η πολιτική όλων των κυβερνήσεων όσων αφορά στο πλαίσιο, στη διαδικασία, στο περιεχόμενο των δασικών χαρτών και του εθνικού κτηματολογίου.

Διευθετήσεις στις χρήσεις γης έχουν ανάγκη οι επιχειρηματικοί όμιλοι για να ξεδιπλώσουν τα επιχειρηματικά τους σχέδια, για να συνεχίσουν να φτιάχνουν ξενοδοχεία με γήπεδα golf, χωριά πολυτελών κατοικιών, επιχειρηματικά πάρκα, κλπ.

Η κυβέρνηση, ως το πολιτικό προσωπικό των επιχειρηματικών ομίλων, επιδιώκει το ξεκαθάρισμα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος αλλά και του χαρακτήρα των εκτάσεων που καταγράφονται στους χάρτες , ώστε να προχωρήσουν απρόσκοπτα επενδυτικά σχέδια σε διάφορους κλάδους της οικονομίας.

Η ολοκλήρωση άλλωστε του έργου αυτού, που αποτελεί πρώτο στάδιο για την ολοκλήρωση του Εθνικού Κτηματολογίου, είναι μεταξύ των προαπαιτούμενων της συμφωνίας κυβέρνησης – δανειστών, δηλαδή του 3ου μνημονίου.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, συσκοτίζει την αιτία που οξύνει τα προβλήματα των δασικών οικοσυστημάτων της δασικής γης.

Είναι ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης, ο δρόμος της ικανοποίησης της κερδοφορίας των μονοπωλίων.

Προτείνει μια άλλη μορφή διαχείρισης, με την "παραγωγική ανασυγκρότηση" και τη "νέα πολιτική για τα δάση", με την οποία αναγνωρίζει την επιχειρηματική δράση των μονοπωλίων στα κρατικά δασικά οικοσυστήματα.

Αυτό κατοχυρώνει άλλωστε και ο Ν. 4280/2014, της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση, δήλωνε ότι θα καταργήσει.

Από την πρώτη στιγμή της ανακοίνωσης έναρξης της διαδικασίας, η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει ότι η ολοκλήρωση της κατάρτισης των δασικών χαρτών «θα αποτελέσει εφαλτήριο ανάπτυξης, από την στιγμή που θα οριοθετηθούν οι περιοχές όπου κάποιος θα μπορεί να επενδύσει χωρίς τον φόβο να κριθεί παράνομος.

ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και όσοι ψήφισαν το 3ο μνημόνιο, όπου οι δασικοί χάρτες είναι προαπαιτούμενο,  είναι πρόκληση να εμφανίζονται σήμερα ως "ανήξεροι" και "οργισμένοι" και να ζητάνε την αναστολή. Για την ουσία όμως και το περιεχόμενο δεν βγάζουν μηλιά, διότι συμφωνούνε.

Ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του προβλήματος, μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο με ριζική αλλαγή στο επίπεδο της εξουσίας και της οικονομίας.

Με την εγκαθίδρυση ενός ριζικά διαφορετικού τρόπου ανάπτυξης, με κοινωνική ιδιοκτησία στη γη, που θα αξιοποιεί τα δασικά οικοσυστήματα στη βάση της εργατικής εξουσίας και του επιστημονικού κεντρικού σχεδιασμού της οικονομίας.

Τότε μπορεί να αλλάξει το σύνταγμα υπέρ της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων και του μικροπαραγωγού αγρότη.

Μόνο τότε, οι δασικοί χάρτες και το δασικό κτηματολόγιο, θα χρησιμοποιηθούν ως εργαλείο για την ανάπτυξη υπέρ του λαού.

Το οργανωμένο εργατικό - λαϊκό κίνημα, πρέπει να επιβάλει τη ριζική αναθεώρηση των στόχων και των κριτηρίων για το τί είναι δάσος και ποιόν εξυπηρετεί, με κατεύθυνση την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Αυτό απαιτεί σύγκρουση με τα αναπτυξιακά σχέδια της άρχουσας τάξης και με τα εργαλεία που τα υλοποιούν, όπως η δασική πολιτική.

Να παλέψει:

• Για όλες τις εκτάσεις που ήταν και είναι αγροτικές και δεν αμφισβητείται ο αγροτικός χαρακτήρας, το κράτος με δική του ευθύνη να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, χωρίς καμία επιβάρυνση στα λαϊκά στρώματα.
• Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα διοικητικά μέτρα από το κράτος, ώστε να μην επιβαρυνθούν τα λαϊκά στρώματα από διαδικασίες, που το ίδιο το κράτος τους ανάγκασε να μπουν χωρίς δική τους ευθύνη.(μηχανικοί-δικηγόροι-συμβολαιογράφοι-τοπογραφικά)
• Να αντιμετωπιστούν οι καταπατήσεις μεγαλοαγροτών, μεγαλοκτηνοτρόφων, μεγαλοξενοδόχων, μεγαλοκατασκευαστών και επιχειρηματικών ομίλων. Καμία αναγνώριση τους. Να μην χρησιμοποιηθούν οι δασικοί χάρτες και γενικότερα η δασική πολιτική ως εργαλείο ομηρίας του μικρομεσαίου αγρότη και επιτάχυνσης της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου.
• Εξασφάλιση του αναγκαίου προσωπικού, μέσων, πόρων στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες για να ολοκληρώνονται οι απαραίτητες διαδικασίες για την προστασία των δασικών οικοσυστημάτων.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.