Πολιτικη

Δασικοί χάρτες και..."Χρυσές Αυγές"... (video)

Ανάμεσα στα προ ημερησίας θέματα που τέθηκαν στο αποψινό Περιφερειακό Συμβούλιο, υπήρχαν δυο αιτήματα της παράταξης της Λαϊκής Συσπείρωσης, που εκφράστηκαν απ' τον κ. Γόντικα.

 

Το πρώτο αφορούσε τους δασικούς χάρτες που έχει εκδώσει η Κυβέρνηση, καθώς και η υπόθεση της αγωγής κατά του Δημάρχου Πατρέων για παράβαση καθήκοντος, εκ μέρους εκπροσώπων του κόμματος "Χρυσή Αυγή".

 

Σε σχέση με το πρώτο θέμα, η κ. Νικολάκου είπε πως το θέμα των δασικών χαρτών πρέπει να "παγώσει" εκ μέρους της κυβέρνησης. Τόνισε πως αναμένεται η αντίδραση της κυβέρνησης, αφού ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου έχει δηλώσει σαφώς πως οι δασικοί χάρτες είναι "προβληματικοί".

 

Ο κ. Πατσαρίνος, απ' τη μείζονα μειοψηφία, είπε πως οι δασικοί χάρτες είναι κάτι που έπρεπε να είχε γίνει εδώ και χρόνια και πως είναι ένα θέμα που πρέπει να συζητηθεί συντεταγμένα και όχι με διαστρεβλώσεις της αλήθειας.

 

Ο κ. Αλευράς, απ' την ελάσσονα, συντάχθηκε με την πρόταση του κ. Γόντικά, δεδομένων των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι αγρότες σήμερα.

 

Στη δευτερολογία του, ο κ. Γόντικας είπε πως πρέπει να συζητηθεί το θέμα και να πάρει θέση το Συμβούλιο, αφού, όπως είπε, ο κ. Τατούλης είναι ο μεγαλύτερος αρωγός της κυβέρνησης στο συγκεκριμένο θέμα.

 

Ο κ. Τατούλης είπε πως όταν συζητήθηκε το θέμα, ακούστηκε μια ανακρίβεια εκ μέρους της αντιπολίτευσης, ότι δήθεν η Περιφερειακή Αρχή δεν επιθυμεί να υπάρξει δασολόγιο, ενώ ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει. 

 

Ωστόσο, ο κ. Περιφερειάρχης τόνισε πως η ανάρτηση των δασικών χαρτών είναι κάτι που πρέπει να γίνει προσεκτικά και μεθοδευμένα. Είπε επίσης πως είναι απαράδεκτο για μια "αριστερο-δεξιο-κεντρική" κυβέρνηση-όπως την χαρακτήρισε- να επιβάλει υψηλό αντίτιμο ενστάσεως για τους πολίτες, ενώ το έργο είναι συγχρηματοδοτούμενο.

 

 Αποφασίστηκε πως το ζήτημα θα πρέπει να έρθει σε επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο, προκειμένου να συζητηθεί ως τακτικό θέμα.

 

Το ζήτημα της δικαστικής διένεξης μεταξύ Δημάρχου Πατρέων και "Χρυσής Αυγής", προκάλεσε σχετική ένταση στο Περιφερειακό Συμβούλιο καθώς η κ. Νικολάκου είπε πως η ευαισθησία του κ. Γόντικα είναι επιλεκτικής φύσεως και το θέμα δεν υπάρχει λόγος να συζητηθεί καν. 

 

Η κυρία Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε και στα γεγονότα που οδήγησαν σε αντίστοιχη διένεξη μεταξύ του κ. Τατούλη και του κ. Πετράκου, θέλοντας να υποστηρίξει πως ακριβώς η ποινικοποίηση της πολιτικής είναι κάτι που βρίσκει αντίθετη την πλειοψηφία του Συμβουλίου-αλλά πάντοτε, όχι επιλεκτικά.

 

Ο κ. Πατσαρίνος δήλωσε πως πρέπει να συζητηθεί το θέμα και πως θα πρέπει να υπάρξει συμπαράσταση προς έναν εκλεγμένο αιρετό, όπως ο Δήμαρχος Πατρέων. Το ίδιο είπε και ο κ. Αλευράς.

 

Ο κ. Δολτσινιάδης είπε πως η "Χρυσή Αυγή" δεν έχει σχέση με τη δίωξη κατά του κ. Δημάρχου και το θέμα είναι καθαρά δικαστικό, συνεπώς δεν υπάρχει λόγος να πάρει κάποια θέση το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου.

 

Η συζήτηση εξελίχθηκε σε αντιπαράθεση μεταξύ της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας, χωρίς σοβαρό λόγο θα λέγαμε, ενώ ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου προσπάθησε, εν μέρει μάταια, να κρατήσει τη διαδικασία σε ήρεμα πλαίσια...

 

Ο κ. Τατούλης απέδωσε την όλη κατάσταση στην "αδυναμία" της αντιπολίτευσης να σταθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο, γεγονός που την "αναγκάζει" να καταφεύγει σε "φτηνά τεχνάσματα" για να κάνει αισθητή την παρουσία της. Χαρακτήρισε δε τον κ. Γόντικα "ταραχοποιό και συκοφάντη".

 

Παρά τις αντιδράσεις και τις αντεγκλήσεις, η συζήτηση του θέματος απορρίφθηκε. 

 

 Δείτε εδώ την αντιπαράθεση, που πυροδοτήθηκε απ' τις επερωτήσεις του κ. Γόντικα...

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.