Πολιτικη

"Όποιος δεν πετυχαίνει, να πηγαίνει σπίτι του..."

 

Στην καθιερωμένη συνέντευξη του, ο επικεφαλής της παράταξης, "Τρίπολη, Αλλάζουμε τα δεδομένα", κ. Νίκος Τσιαμούλος, επέμεινε, μεταξύ άλλων, στην αντικατάσταση του κ. Καρώνη, στελέχους της Δ.Ε.Υ.Α Τρίπολης.

Αναφερόμενος δε στον ισολογισμό-απολογισμό του 2015, δήλωσε πως η παράταξή του ψήφισε "παρών" λόγω της ανυπαρξίας έργων, της κακής διαχείρισης που έγινε αλλά και λόγω της εκκρεμούς κατάστασης στην οποία βρίσκονται τα πρόστιμα που επέβαλε η Περιφέρεια Πελοποννήσου στο Δήμο Τρίπολης, σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων και τις περιβαλλοντικές συνέπειες.

 

Σχετικά μάλιστα με το ποιος θα πρέπει να πληρώσει τα πρόστιμα, εάν, παρ' ελπίδα, η Δικαιοσύνη αποφανθεί πως ευθύνεται η εκάστοτε δημοτική αρχή, ο κ. Τσιαμούλος ήταν κατηγορηματικός:

 

"Τα πρόστιμα θα τα πληρώσουν αυτοί που ευθύνονται!", δήλωσε χαρακτηριστικά.

 

Όσον αφορά τώρα τον πρώην Χ.Α.Δ.Α στο Πλάτωμα, ο κ. Τσιαμούλος είπε πως αύριο κρίνεται στο Σ.Τ.Ε η ευθύνη της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τη μη αποκατάστασή του, ενώ επεσήμανε τους κινδύνους που ενέχει αυτή η κατάσταση για το περιβάλλον, όπως και η αντίστοιχη που δημιουργήθηκε στον βιολογικό καθαρισμό εξαιτίας, όπως είπε, της ανικανότητας της δημοτικής αρχής.

 

Εμείς, να τονίσουμε πως, εφόσον τα πρόστιμα κατά του Δήμου της Τρίπολης κατακυρωθούν δικαστικώς, είναι βέβαιο πως είτε θα πληρωθούν μέσω των δημοτικών τελών είτε θα υπάρξει κάποιος συμβιβασμός μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων. 

 

Πάντως, σε κάθε περίπτωση, είναι σχεδόν αδύνατο να πληρωθούν απ' αυτούς που πραγματικά ευθύνονται, καθώς δεν υφίσταται ποινική τους ευθύνη αλλά μόνο πολιτική...Σίγουρα, θα ήταν το ορθότερο να επιβαρυνθούν οικονομικά αυτοί που υπογράφουν ή δεν...υπογράφουν τις παράνομες αποφάσεις που οδηγούν σε αντίστοιχες διαδικασίες, αλλά τέτοιο προηγούμενο δεν υφίσταται, απ' όσο γνωρίζουμε, στην ημεδαπή......

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.