Πολιτικη

Νέες ρυθμίσεις για κινητικότητα και μετατάξεις υπαλλήλων

Κατατέθηκε στη Βουλή πολυνομοσχέδιο, στο οποίο περιλαμβάνεται διάταξη του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης με διάταξη που τροποποιεί τις μεταβατικές και τελικές διατάξεις αναφορικά με το Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας. 

 

Όσον αφορά τις προτεινόμενες τροποποιήσεις στις μεταβατικές και τελικές διατάξεις του ν. 4440/2016 (ΦΕΚ 224 /Α΄/2-12-2016) για το νέο Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας, επισημαίνεται ότι αποσκοπούν στη βέλτιστη διασφάλιση των δικαιωμάτων των υπαλλήλων, καθώς και στην αποτελεσματική εφαρμογή των ρυθμίσεων που αφορούν το μεταβατικό στάδιο μέχρι την έναρξη εφαρμογής του ΕΣΚ. 

 

Ειδικότερα, προβλέπονται τα εξής: 

 

Διευρύνονται οι μετατάξεις που μπορούν να ολοκληρωθούν με βάση το προϊσχύον θεσμικό πλαίσιο. 

 

Παρατείνεται για όλους τους αποσπασμένους ο χρόνος παραμονής στην υπηρεσία υποδοχής μέχρι τη λήξη της απόσπασης και σε κάθε περίπτωση μέχρι τις 15.4.2018. 

 

Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αίτησης για μετάταξη όσων ήταν αποσπασμένοι κατά τη δημοσίευση του νόμου 4440/2016 (ΦΕΚ 224 /Α΄/2-12-2016). 

 

Ορίζεται ότι σε καμία περίπτωση δεν θίγονται όσοι είναι αποσπασμένοι για λόγους συνυπηρέτησης.

 

ΠΗΓΗ: diorismos.gr

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.