Πολιτικη

Προσεχώς: Τοπικός αστυνόμος στο Λεβίδι!

Προ ημερήσιας διάταξης, ήλθε, με εισήγηση του Αντιδημάρχου, κ. Παπαδημητρίου, το θέμα της εγκατάστασης του τοπικού αστυνόμου στη δημοτική κοινότητα Λεβιδίου.

Η εισήγηση πρότεινε να καλυφθούν τα λειτουργικά έξοδα και τη στέγαση του εν λόγω αστυνόμου απ' το δήμο.

 

Ο κ. Σμυρνιώτης πρότεινε να δοθεί χώρος στο Δημαρχείο Λεβιδίου για τη στέγαση, λόγω πρακτικής αναγκαιότητας.

 

Ο κ. Τζιούμης είπε πως είχε υπάρξει δέσμευση και για μια δεύτερη μονάδα αστυνόμευσης στις περιοχές όπου καταργήθηκαν τα αστυνομικά τμήματα, αλλά δεν αναφέρεται κάτι στο αντίστοιχο ΦΕΚ.

 

Ο κ. Τσιαμούλος είπε πως πρέπει να παρθεί μια απόφαση περί δεύτερης μονάδας ΟΠΚΕ, ενώ συμφώνησε με το χώρο που πρότεινε ο κ. Σμυρνιώτης.

 

Η κ. Εικοσιδέκα κατηγόρησε τη δημοτική αρχή για ανικανότητα και αδιαφορία, αφού καταργήθηκαν τα αστυνομικά τμήματα Λεβιδίου και Σταδίου Τεγέας.

 

Ο σύμβουλος της πλειοψηφίας, κ. Παπαχρόνης, είπε πως δεν έμαθε ποτέ ποιες είναι οι προτάσεις της παράταξης που εκπροσωπεί η κ. Εικοσιδέκα, ενώ ανέφερε και την απάντηση της Αστυνομίας σχετικά με το αίτημα της αστυνόμευσης της περιοχής.

 

Ο Αντιδήμαρχος κ. Σταμάτης, απ' την πλειοψηφία επίσης, είπε πως σε κανέναν δεν αρέσει αυτό που έγινε αλλά οφείλουμε να το δεχθούμε. Είπε πως ο αστυνόμος δεν μπορεί να πάει στο δημαρχείο Λεβιδίου- ή δημοτικό κατάστημα, αν προτιμάτε- λόγω μη διαθέσιμου χώρου.

 

Ο κ. Παυλής είπε πως ο θεσμός του τοπικού αστυνόμου έχει καθαρά διοικητικό χαρακτήρα. Ο λόγος που θα υπάρξει τέτοιος στο Λεβίδι και όχι στην Τεγέα, είναι θέμα, όπως είπε ο κ. Δήμαρχος, του σχεδιασμού του αρμόδιου Υπουργείου-η χιλιομετρική απόσταση απ' το κέντρο του δήμου παίζει πρωτεύοντα ρόλο.

 

Όσον αφορά τις ΟΠΚΕ, είπε πως αν δοθεί ένα αυτοκίνητο απ' τον δήμο στην αστυνομία, θα μπορούν να γίνουν δυο τέτοιες περιπολίες στα όρια του Δήμου Τρίπολης, στο χώρο ευθύνης που είχαν τα αντίστοιχα αστυνομικά τμήματα.

 

Ο Δήμος Τρίπολης έχει κάνει την αίτηση για ένα αυτοκίνητο και περιμένει την έγκριση του αρμόδιου υπουργείου. Το αυτοκίνητο, μάρκας Daihatsu, βρέθηκε στον ΟΔΔΥ και ο Δήμος αναλαμβάνει μόνο την αγορά, τη μεταφορά και την παράδοση στην Αστυνομική Διεύθυνση Αρκαδίας.

 

Όσον αφορά το χώρο που θα στεγάσει τον τοπικό αστυνόμο, ο κ. Δήμαρχος είπε πως θα λυθεί αλλά όχι με τη χρησιμοποίηση του δημαρχείου Λεβιδίου.

 

Η εισήγηση εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.