Πολιτικη

Η Λαϊκή Συσπείρωση στο πλευρό των καθαριστριών των νοσοκομείων

Περιφερειακοί Σύμβουλοι ζητούν από τον Περιφερειάρχη να συμπεριλάβει το θέμα του καθαρισμού των νοσοκομείων στην ημερήσια διάταξη του επόμενου περιφερειακού συμβουλίου.

 

Προς τον Περιφερειάρχη και Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου.

 

Κύριοι, όπως γνωρίζετε οι κυβερνήσεις της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ παρέδωσαν στους ιδιώτες τις υπηρεσίες φύλαξης, εστίασης και καθαρισμού των δημοσίων νοσοκομείων. Αυτές οι αναγκαίες υπηρεσίες για την καλή λειτουργία των νοσοκομείων έπαψαν να γίνονται από μόνιμο προσωπικό, υποβαθμίστηκαν και αξιοποιήθηκαν για να κερδίζουν οι εργολάβοι με θύματα τους ασθενείς και τους εργαζόμενους.

 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απομάκρυνε τους εργολάβους και αντί να μετατρέψει τις συμβάσεις των εργαζομένων (πολλοί εργάζονται 15 και 17 χρόνια) σε συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου, προχώρησε σε προσλήψεις προσωρινής απασχόλησης πολύ λιγότερες από τις ανάγκες και με διαδικασίες και κριτήρια που οδήγησαν στην απόλυση τουλάχιστον του 70% των εργαζομένων στους προαναφερόμενους τομείς σε νοσοκομεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Οι υπηρεσίες φύλαξης, εστίασης και καθαρισμού είναι σε διαρκή και μόνιμη βάση αναγκαίες για τη λειτουργία των νοσοκομείων, πρέπει να γίνονται από μόνιμο προσωπικό και όχι να χρησιμοποιούνται σε παιχνίδια ανακύκλωσης της ανεργίας και εξοικονόμησης χρημάτων σε βάρος των ασθενών και των εργαζομένων.

 

Με βάση τα παρά πάνω σας ζητάμε να συμπεριλάβετε το θέμα στην ημερήσια διάταξη της επόμενης συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου.

 

Οι αιτούντες

Περιφερειακοί Σύμβουλοι

Νίκος Γόντικας

Βαγγέλης Γούργαρης

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.