Πολιτικη

Οδυσσέας: Νοικοκυριά και έμποροι δεν έχουν στην Αρκαδία πρόσβαση σε φθηνή ενέργεια

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παραπέμπει στο μακρινό μέλλον ένα ώριμο έργο που ξεκίνησε η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προς όφελος των καταναλωτών, σχολίασε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.



Το έργο τροφοδότησης των νοικοκυριών και επιχειρήσεων της Αρκαδίας με φυσικό αέριο θα μειώσει το κόστος της ενέργειας για τους καταναλωτές, ενώ παράλληλα θα δημιουργήσει προϋποθέσεις για νέες επενδύσεις και συνθήκες φιλικές για το περιβάλλον.

Στις 4 Μαΐου 2016, απαντώντας σε ερώτηση του κ.Κωνσταντινόπουλου για το ζήτημα, ο κ.Σκουρλέτης είχε δεσμευθεί πως το β΄εξάμηνο του 2018 θα έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες βιωσιμότητας και θα έχουν διασφαλισθεί τα απαραίτητα δανειακά κεφάλαια από επενδυτικές τράπεζες.

Ο κ.Σταθάκης, με την σημερινή απάντησή του σε νέα ερώτηση του Βουλευτή Αρκαδίας για το ίδιο θέμα, δεσμεύεται ότι οι εργασίες κατασκευής του δικτύου διανομής θα ξεκινήσουν το α΄εξάμηνο του 2019.

"Δυστυχώς, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παραπέμπει στο μακρινό μέλλον ένα ώριμο έργο που ξεκίνησε η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προς όφελος των καταναλωτών. Η ανικανότητά τους δεν έχει προηγούμενο. Οι πολίτες της Αρκαδίας μπορούν να συγκρίνουν και να κρίνουν", σχολιάζει ο κ.Κωνσταντινόπουλος.

Υπενθυμίζονται οι σχετικές πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις του κ.Κωνσταντινόπουλου:

Στις 18 Ιανουαρίου 2010 ο κ. Κωνσταντινόπουλος είχε καταθέσει Ερώτηση προς τον τότε Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής σχετικά με την τροφοδότηση των επιχειρήσεων της Βιομηχανικής Περιοχής της Τρίπολης με φυσικό αέριο.

Ο Υπουργός είχε δηλώσει ότι ο αγωγός Φυσικού Αερίου επρόκειτο, βάσει των σχεδιασμών, να διέρχεται πλησίον της ΒΙΠΕ Τρίπολης και ότι είχε προβλεφθεί βανοστάσιο, στο οποίο μελλοντικά θα τοποθετούνταν Μετρητικός Σταθμός για την τροφοδοσία της Τρίπολης, καθώς και της ΒΙΠΕ Τρίπολης.

Στις 08 Απριλίου 2016 ο κ. Κωνσταντινόπουλος επισκέφθηκε μαζί με την Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, κα Φώφη Γεννηματά, στην  5η Μονάδα Φυσικού Αερίου της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη, ισχύος 810 MW.

Κατά την επίσκεψή τους, ενημερώθηκαν από τους υπεύθυνους της Μονάδας ότι αυτή βρισκόταν σε δοκιμαστική λειτουργία με τη μισή ισχύ από έτους. 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.