Πολιτικη

Ισότιμοι φόροι για βουλευτές και πολίτες

Τον τρόπο με τον οποίο η φορολογική μεταχείριση των βουλευτών θα καταστεί ισότιμη με τους υπόλοιπους φορολογουμένους αναζητεί το υπουργείο Οικονομικών.

 

Μετά τις αντιδράσεις που ξέσπασαν δεδομένου ότι έχουν πολύ μικρότερη φορολογία σε σύγκριση με έναν μισθωτό που λαμβάνει τα εισοδήματα που εισπράττουν εκείνοι κάθε χρόνο.

 

Σήμερα οι βουλευτές λαμβάνουν σε μηναία βάση βουλευτική αποζημίωση 5.135 ευρώ, εκ των οποίων το 25% παραμένει σε κάθε περίπτωση αφορολόγητο. Παράλληλα λαμβάνουν έξοδα κίνησης, ταχυδρομικά τέλη και επίδομα οργάνωσης γραφείου που δεν θεωρούνται φορολογητέα εισοδήματα και κατά συνέπεια δεν φορολογούνται.

 

Στο υπουργείο Οικονομικών στοχεύουν σε πρώτη φάση να μην υπάρχει το αφορολόγητο του 25% στη βουλευτική αποζημίωση, αλλά να εξακολουθήσουν να είναι αφορολόγητες οι έξτρα αμοιβές. Σημειώνεται πως πέραν της βουλευτικής αποζημίωσης, σε κάθε βουλευτή χορηγούνται και τα παρακάτω επιδόματα, τα οποία είναι αφορολόγητα :

Επίδομα οργάνωσης γραφείου: 936 ευρώ το μήνα ή 11.230 ευρώ το χρόνο.

Αποζημίωση εξόδων μετακίνησης: 364 ευρώ το μήνα ή 4.368 ευρώ το χρόνο.

Ταχυδρομικά τέλη: 1.136,64 ευρώ το μήνα ή 13.632 ευρώ το χρόνο.

 

Αποζημίωση συμμετοχής σε κοινοβουλευτικές επιτροπές, θερινά τμήματα, επιτροπές ελέγχου των οικονομικών των κομμάτων, βουλευτών και δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.