Πολιτικη

Oδυσσέας:Θα γίνουν όλα τα έργα που υπέγραψα ως Υφυπουργός

«Δικαίωση των προσπαθειών μας για τα αποχετευτικά δίκτυα Καλλιανίου, Κοντοβάζαινας και Λεβιδίου. Θα προχωρήσουν κανονικά  τα έργα που υπογράφτηκαν το 2014 κατά τη θητεία μου ως Υφυπουργού Ανάπτυξης.»

 Tα βασικά σημεία της ομιλίας του κ.Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, Βουλευτή Αρκαδίας και επικεφαλής του Τομέα Ανάπτυξης της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ), κατά τη συζήτηση στη Βουλή της επίκαιρης ερώτησής του προς το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης με θέμα την ολοκλήρωση των αποχετευτικών δικτύων Καλλιανίου, Κοντοβάζαινας και Λεβιδίου Αρκαδίας, σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε ο Βουλευτής Αρκαδίας.

·          Σε προηγούμενες ερωτήσεις μου, λάμβανα στερεότυπα την ίδια απάντηση από το Υπουργείο και τον κ.Κορκολή, ότι τα έργα έχουν ενταχθεί στο ΠΔΕ με στόχο την ωρίμανσή τους, ώστε να ενταχθούν στη συνέχεια στο ΕΣΠΑ 2014-2020. Άρα, ο κ.Κορκολής δεν διακρίνει καμία υπερδέσμευση κονδυλίων, σε αντίθεση με όσα απαντά σήμερα ο κ.Χαρίτσης.

·         Χαίρομαι πάντως, που ο κ.Χαρίτσης συμφωνεί για τη σκοπιμότητα των έργων και την αναπτυξιακή, περιβαλλοντική και οικονομική τους σημασία. Κρατώ τη δέσμευσή του ότι τα έργα θα ενταχθούν και θα ολοκληρωθούν εντός της προγραμματικής περιόδου του ΕΣΠΑ 2014-2020, όπως ακριβώς είχαμε σχεδιάσει κατά την ένταξή τους στο ΠΔΕ το 2014. Δηλώνετε πως θέλετε και μπορείτε. Περιμένουμε να δούμε πώς θα τα προχωρήσετε άμεσα, χωρίς άλλες καθυστερήσεις.

·         Σε κάθε περίπτωση επισημαίνω ότι η Κυβέρνηση καθυστερεί την υλοποίηση των συγκεκριμένων έργων όπως και όλων των άλλων. Παράλληλα, κάθε δίμηνο θα παρακολουθώ τα έργα έτσι ώστε να μην επιτρέψουμε στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ άλλες καθυστερήσεις. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν έχει άλλωστε υλοποιήσει ούτε προγραμματίσει κανένα έργο στην Αρκαδία.

 

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος

Ιατρός Ακτινολόγος

Βουλευτής Αρκαδίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ)

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.