Πολιτικη

Oυδέν νεώτερον απ' τoν...ΦΟΔΣΑ

Xωρίς απαρτία και, ουσιαστικώς, χωρίς ουσία, συνεδρίασε ο ΦΟΔΣΑ της περιφέρειας Πελοποννήσου, χθες, Τετάρτη 22 Μαρτίου, στην Τρίπολη.

Αντιδράσεις προκάλεσε εισήγηση, η οποία ανέφερε πως πρέπει να αυξηθούν οι εισφορές κάθε Δήμου προς τον ΦΟΔΣΑ, προκειμένου να μπορέσει να λειτουργήσει με πιο εύρυθμο τρόπο ο συγκεκριμένος φορέας.

 

Το θέμα των οφειλών παρελθόντων ετών των δήμων προς τον ΦΟΔΣΑ, είναι ένα ακόμα "αγκάθι", το οποίο στην επόμενη συνεδρίαση, που είναι άγνωστο πότε θα πραγματοποιηθεί, αναμένεται να προκαλεσει "κόντρες" μεταξύ των δημάρχων- μελών του φορέα.

 

Χαρακτηριστικό δε της κατάστασης που επικρατεί στο συγκεκριμένο φορέα, είναι πως ο Πρόεδρός του, ο κ. Ιωάννης Γρυπιώτης, Δήμαρχος Ευρώτα, είναι επικεφαλής δήμου, που τυχαίνει να είναι ένας απ' τους βασικούς οφειλέτες του ΦΟΔΣΑ.

 

Απορίας άξιο είναι πως θα μπορέσει να συνεχίσει να λειτουργεί ο συγκεκριμένος, αυτοδιοικητικός φορέας όταν υπάρχουν τόσες διαφοροποιήσεις στο εσωτερικό του, αλλά και έντονες διαφωνίες, ακόμα και ως προς τις αρμοδιότητές του! 

 

Η "ομάδα" των Δημάρχων που αντιτίθενται στον σχεδιασμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων, δεν άφησε, φυσικά, να "πέσουν" κάτω οι χαρακτηρισμοί του κ. Τατούλη περί "αναποτελεσματικότητας", σε σχέση με τη λειτουργία του ΦΟΔΣΑ.

(κεντρική φώτο, στιγμιότυπο από την πρόσφατη συνάντηση τεχνικής φύσεως μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου και ΦΟΔΣΑ).

 

Ειδικότερα, ο κ. Παυλής, ο Δήμαρχος Τρίπολης, δήλωσε πως πρέπει να βρεθεί τρόπος για να ενεργοποιηθεί άμεσα ο ΦΟΔΣΑ, μιας και δεν γίνεται να ακούγονται φωνές που λένε πως ο ΦΟΔΣΑ είναι αναποτελεσματικός.

 

Ο κ. Σκαντζός δε, ο πρώην δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας και μέλος του ΦΟΔΣΑ, ανέφερε ότι η νέα εξέλιξη  η οποία υπάρχει είναι ότι το έργο της Περιφέρειας απεντάχθηκε από το ΕΣΠΑ και έχει "τελειώσει". Κάλεσε, επίσης, τα μέλη του φορέα να δράσουν άμεσα γιατί οι δήμοι πλέον είναι έκθετοι και με το "ένα πόδι" στον Εισαγγελέα, για τα απορρίμματα αλλά και για τους νέους ΧΑΔΑ, τονίζοντας ότι η περιφέρεια τους άφησε έκθετους.

 

Αν κρίνουμε, πάντως, και από την προσέλευση χθες των μελών του ΦΟΔΣΑ στη συνεδρίαση, δεν ασπάζονται όλοι τις αντιλήψεις όσων λένε πως ο φορέας πρέπει να δράσει άμεσα...

 

Στις φωτογραφίες, "χωματερή" στην περιοχή Κάρτσι της Πελοποννήσου, πριν και μετά την αποκατάστασή.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.