Πολιτικη

Το ΚΚΕ Αρκαδίας για τη Μεγαλόπολη και τις εξελίξεις στην ενέργεια

Με αφορμή τις συζητήσεις που γίνονται μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών για τα θέματα της ενέργειας, η τομεακή επιτροπή του ΚΚΕ Αρκαδίας, εξέδωσε ανακοίνωση για το θέμα της ΔΕΗ.



Μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση-τοποθέτηση αναφέρει τα εξής:

"Όσο προωθείται η απελευθέρωση – ιδιωτικοποίηση της ηλεκτρικής ενέργειας, τόσο θα μεγαλώνουν οι συνέπειες στους εργαζόμενους του κλάδου και τα λαϊκά στρώματα.

Οι εξελίξεις με τη διαπραγμάτευση που κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για τη δεύτερη «αξιολόγηση» δείχνουν ότι είμαστε μπροστά στο επόμενο πιο αποφασιστικό βήμα της ιδιωτικοποίησης του κλάδου της ηλεκτρικής ενέργειας.

Τα δημοσιεύματα που διαρρέουν και οι δημόσιες τοποθετήσεις παραγόντων οδηγούν στο συμπέρασμα ότι μεθοδεύεται η πώληση του 40% λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών μονάδων σε ιδιώτη.

Η παραπέρα ιδιωτικοποίηση του κλάδου προωθείται για να εξασφαλίσει νέα πεδία κερδοφορίας για μονοπωλιακούς ομίλους που δραστηριοποιούνται στον κλάδο.

Η όποια διαπραγμάτευση γίνεται, αφορά το ποιος θα πάρει μεγαλύτερο κομμάτι από την πίτα. Εξάλλου, οι πολεμικές συγκρούσεις στην περιοχή μας αίτιο έχουν το ποιος θα ελέγξει ενεργειακά κοιτάσματα και ενεργειακούς διαδρόμους.

Την ίδια στιγμή η ΝΔ παρουσίασε το πρόγραμμά της για την Ενέργεια, το οποίο προβλέπει πώληση υδροηλεκτρικών και λιγνιτικών μονάδων της ΔEΗ, είσοδο «στρατηγικού επενδυτή» στην εναπομείνασα ΔΕΗ, ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ κατά 66%, «ισχυρά κίνητρα» για την πληρωμή των λογαριασμών (βλ. ένταση των απειλών διακοπής ρεύματος).

Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση επιδίδονται σε έναν αγώνα δρόμου για το ποιος μπορεί καλύτερα να ικανοποιήσει τις ανάγκες κερδοφορίας των ενεργειακών ομίλων που σε κάθε περίπτωση θα πληρώσουν ξανά πανάκριβα τα λαϊκά στρώματα".

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.