Πολιτικη

Καταγγελία της ΔΑΣ στους εργαζόμενους Αρκαδίας

Η παράταξη Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (ΔΑΣ), που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ, καταγγέλλει στους εργαζόμενους της Αρκαδίας τον δίχως πάτο εκφυλισμό που επικρατεί στο Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας.

 

Ευθύνη για όλο αυτό το κλίμα έχουν οι παρατάξεις της ΔΑΚΕ (ΝΔ) και των ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΛΑΕ που στις προηγούμενες εκλογές για ανάδειξη διοίκησης του Εργατικού Κέντρου είχαν κατέβει σε ενιαία παράταξη. 

 

Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι στη εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων των σωματείων που έγινε την Κυριακή 2 Απρίλη η μεν παράταξη των ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΛΑΕ να απουσιάζει και η παράταξη της ΔΑΚΕ να ευθύνεται για την μεγάλη καθυστέρηση έναρξης της διαδικασίας αφού δεν πιανόταν η απαρτία. Απαιτούταν το 1/3 των 63 νομοποιημένων αντιπροσώπων, δηλαδή 21 αντιπρόσωποι, από τους οποίους οι 9 είναι από την παράταξη της ΔΑΣ και ήταν παρόντες όλοι. Να αναφερθεί ότι για πρώτη φορά οι αντιπρόσωποι δεν είχαν στα χέρια τους τον απολογισμό και προγραμματισμό δράσης καθώς και τον οικονομικό απολογισμό, για τα οποία καλούνταν να πάρουν θέση και να ψηφίσουν. 

 

Το αποκορύφωμα ήρθε στο πρώτο θέμα συζήτησης που με ευθύνη των αντιπροσώπων της ΔΑΚΕ δεν εγκρίθηκε η εγγραφή στη δύναμη του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας του κλαδικού συνδικάτου Ενέργειας Πελοποννήσου με έδρα τη Μεγαλόπολη. Το αιτιολογικό που δόθηκε δεν έχει καμία σχέση με αυτά που ζητάει το Καταστατικό του Εργατικού Κέντρο και ο συνδικαλιστικός νόμος 1264/86. Είναι καθαρό ότι δεν θέλουν την άλλη άποψη στο χώρο της ενέργειας και θέλουν να συνεχίσουν να εξυπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου όπως έχουν κάνει χρόνια τώρα στηρίζοντας τη  απελευθέρωση της ενέργειας, την μετοχοποίηση της ΔΕΗ, τον διαμελισμό της, κλπ. 

 

Το κερασάκι στην τούρτα ήταν ότι απαίτησαν την συντόμευση των διαδικασιών, δηλαδή να κλείσει η συζήτηση για τον διοικητικό απολογισμό και προγραμματισμό σε μισή ώρα για να φύγουν να πάνε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Μεγαλόπολης που συζητιόταν το θέμα του ΧΥΤΕΑ, για να συνεχίσουν το ρόλο τους σαν εργοδοτικός – κυβερνητικός συνδικαλισμός να στηρίζουν τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων. Ήταν όλοι εκεί παρόντες, συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, της ΛΑΕ υπό την αιγίδα του Τατούλη.

 

Τέλος να καταγγείλουμε την στάση της ΔΑΚΕ στο Διοικητικό Συμβούλιο που δεν καταδίκασε τη δίωξη του Γραμματέα της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων Μουσικών Σχολείων από τον Διευθυντή του Μουσικού σχολείου Τρίπολης για παράνομη είσοδο στο χώρο του σχολείου !!! Να σημειωθεί ότι υπάρχουν ομόφωνες αποφάσεις καταδίκης της δίωξης από πολλούς φορείς, όπως η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ), η Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών Σχολείων, η ΕΛΜΕ Μεσσηνίας, το Εργατικό Κέντρο Μεσσηνίας, δεκάδες εργατικά σωματεία σε Αρκαδία και Μεσσηνία. Επισυνάπτεται το ψήφισμα που είχε προταθεί για έγκριση.

 

Καλούμε τους εργαζόμενους του νομού να γυρίσουν την πλάτη τους στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, να στηρίξουν τη ΔΑΣ στις επερχόμενες εκλογές για διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας και να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την Παρασκευή 7 Απρίλη στις 7 μμ στην πλ. Πετρινού στην Τρίπολη.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.