Πολιτικη

Η "αμαρτωλή" ΚΕΔΗΤ θέμα έκτακτης συνεδρίασης του Δήμου

Αύριο, στις τέσσερις το απόγευμα, θα διεξαχθεί στο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης η πολυαναμενόμενη ειδική συνεδρίαση περί ΚΕΔΗΤ.

Το γεγονός αυτό αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς είναι βέβαιο πως οι δημοτικές παρατάξεις θα "κονταροχτυπηθούν", κυρίως για το ποιος ευθύνεται για την "παρακμή" της Κοινωφελούς Επιχείρησης, η οποία, επίσημα, έχει μια "τρύπα" 200.000 ευρώ στον προϋπολογισμό της.

 

Η ΚΕΔΗΤ-πρώην ΔΕ.Α.ΔΗ.Τ, ήτοι δημοτική επιχείρηση ανάπτυξης δήμου Τρίπολης- είναι μια δημοτική επιχείρηση νευραλγικής σημασίας, καθώς διαχειρίζεται κοινωνικές δομές-νηπιαγωγεία, πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι"- και, όντας νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου μέχρι πρότινος, είχε και έχει τη δυνατότητα να χρηματοδοτείται από την Ε.Ε. για να εκτελεί δράσεις για την άμβλυνση της "ανθρωπιστικής κρίσης" που ταλανίζει το δήμο μας, όπως και τη χώρα.

 

Ωστόσο, έχει τεθεί, πλέον, σοβαρό ζήτημα βιωσιμότητας της επιχείρησης και αναμένουμε αύριο τις τοποθετήσεις όλων των δημοτικών παρατάξεων σχετικά με τις προοπτικές βιωσιμότητα της ΚΕΔΗΤ, αλλά και το μέλλον των εργαζομένων σε αυτήν.

 

Να σημειώσουμε πως, μετά την ειδική συνεδρίαση, θα ακολουθήσει, στις 17.30, τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, με βασικό θέμα το αναβληθέν στο προηγούμενο συμβούλιο που αφορά έγκριση της μελέτης «Αναθεώρηση Κυκλοφοριακής Οργάνωσης Κεντρικής Περιοχής Τρίπολης».

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.