Πολιτικη

"Μετωπική" Δημάρχων Πελοποννήσου με Κυβέρνηση και Περιφέρεια! (βίντεο)

Σε συνέντευξη τύπου, που έδωσαν στην Τρίπολη, οι 4 Δήμαρχοι των μεγαλύτερων πόλεων της Περιφέρειας-πλην Καλαμάτας-, επιτέθηκαν με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο εναντίον όλων όσων, όπως δήλωσαν, θέλουν να επιβάλουν "με το έτσι θέλω" στους δημότες έναν πανάκριβο τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων.

Στη συνέντευξη, που πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του Δημαρχείου της Τρίπολης, συμμετείχαν οι Δήμαρχοι Άργους-Μυκηνών (Δ. Καμπόσος, ο οποίος είναι και Πρόεδρος της ΠΕΔ, της ένωσης δήμων Πελοποννήσου), Τρίπολης (Δ. Παυλής), Κορίνθου (Α.Πνευματικός) και Σπάρτης (Β. Βαλιώτης), ενώ ήταν παρόντες, επίσης, ο νυν και ο πρώην Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας, δηλαδή οι κύριοι Μαντάς και Σκαντζός.

 

Oι κύριοι Δήμαρχοι κατηγόρησαν, κύρια, την Κυβέρνηση, για την συμπόρευσή της με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, αλλά, φυσικά, δεν άφησαν αναπάντητα τα επιχειρήματα του κ. Τατούλη περί απορριμμάτων ούτε και την αδράνεια των Βουλευτών Πελοποννήσου- πλην αυτών της ΝΔ.

 

Κυρίαρχη φυσιογνωμία, πέραν πάσης αμφιβολίας, ο Δήμαρχος Άργους-Μυκηνών, κ. Καμπόσος, ο οποίος, μεταξύ άλλων, κατηγόρησε και τον Δήμαρχο Καλαμάτας, κ. Νίκα, για "ύποπτη αλλαγή στάσης" στο θέμα της διαχείρισης. Ο κ. Βαλιώτης, Δήμαρχος Σπάρτης, πιο συμβιβαστικός οπωσδήποτε αλλά επίσης ξεκάθαρος, δήλωσε βέβαιος πως ο πρώτος βαθμός αυτοδιοίκησης και το όργανό του, ο ΦΟΔΣΑ, θα καταλήξουν σε μια αποδεκτή και βιώσιμη λύση για όλους.

 

Σε γενικά πλαίσια, η κριτική των Δημάρχων απέναντι στην Κυβέρνηση και την Περιφέρεια Πελοποννήσου, εστιάστηκε στο κόστος που ενέχει η πρόταση της Περιφέρειας ,η μεγάλη χρονική διάρκεια της ανάλογης σύμβασης, ως προς τη δέσμευση των δήμων, αλλά και στην υποχρέωσή τους να "παράγουν" μια ελάχιστη ποσότητα απορριμμάτων, γεγονός που οι Δήμαρχοι χαρακτηρίζουν "απαράδεκτο".

 

Το καινούργιο στοιχείο είναι πως οι συγκεκριμένοι Δήμαρχοι, οι οποίοι-όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ. Καμπόσος-εκπροσωπούν περισσότερους από 200.000 πολίτες, φέρονται αποφασισμένοι να αντιτεθούν σε κάθε διαδικασία που θα οδηγήσει στην υπογραφή και εφαρμογή της λύσης που προκρίνει Υπουργείο και Περιφέρεια, αλλά και, εν μέρει, το όργανο του πρώτου βαθμού αυτοδιοίκησης, ο ΦΟΔΣΑ!

 

Μάλιστα, πάλι ο κ. Καμπόσος, σε μια αποστροφή του λόγου του, είπε πως "Δεν ζούμε σε ολοκληρωτικό καθεστώς και κανείς δεν θα μας υποβάλει το πως θα πρέπει να σκεφτόμαστε και να δρούμε"...

 

Αδιαμφισβήτητα, η επόμενη συνεδρίαση του ΦΟΔΣΑ, αναμένεται "καυτή"...

 

Δείτε το πολύ ενδιαφέρον βίντεο...

 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.