Πολιτικη

Aντίθετη φορά κίνησης οχημάτων σε πλατείες, με τη νέα μελέτη κυκλοφορίας

Συγκεκριμένα, η μελέτη αλλάζει τη φορά της κίνησης στην Πλατεία Αγίου Βασιλείου και Αγίου Δημητρίου, σε αντίθετη από τη σημερινή.

Προβλέπεται, επίσης, η ύπαρξη περισσότερων δρόμων ήπιας κυκλοφορίας.

 

Το σενάριο που προκρίνει η μελέτη είναι μονοδρομήσεις από Ανατολή προς Δύση, άρα κίνηση οχημάτων από αριστερά προς τα δεξιά.

 

Η Δαρειώτου παραμένει ως έχει, δρόμος ήπιας κυκλοφορίας, ενώ, σύμφωνα με τον μελετητή, κ. Ηλιόπουλο, η πόλη έχει δυνατότητες ανάπτυξης ποδηλατοδρόμων-γενικώς- αλλά θα πρέπει μελλοντικά να φροντίζει να υπάρξουν αστικές συγκοινωνίες....

 

H επιτροπή, αρμόδια για το θέμα, είναι αυτή της Ποιότητας Ζωής, ενώ η μελέτη έχει θετική εισήγηση απ' το συμβούλιο της δημοτικής κοινότητας Τρίπολης.

 

Πάντως, είναι χαρακτηριστικό πως όταν ο σύμβουλος, κ. Ηλίας Κούρος-απ' την παράταξη του κ. Τζιούμη-, ρώτησε γιατί δεν υπάρχουν "βελάκια κατευθύνσεως" σε κάποιους δρόμους, ο κ. Ηλιόπουλος απάντησε πως σε αυτές τις περιπτώσεις ο τρόπος κυκλοφορίας παραμένει ως έχει. Ο κ. Παυλής κάλεσε τον μελετητή να συμπληρώσει κατάλληλα τη μελέτη, προκειμένου να διασφηνίζεται σε όλα τα σημεία, η φορά της κυκλοφορίας.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.