Πολιτικη

"Να φανεί ειλικρινής για την ΚΕΔΗΤ ο Δήμαρχος"

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου, κ. Γιάννης Σμυρνιώτης, σχετικά με το χθεσινό συμβούλιο.

Ο κ. Σμυρνιώτης αναφέρθηκε στα κυριότερα ζητήματα που συζητήθηκαν, εστιάζοντας, φυσικά, στην ειδική συνεδρίαση περί ΚΕΔΗΤ, μια συνεδρίαση που προκλήθηκε μετά από συλλογή 16 υπογραφών από τα μέλη των μειοψηφικών δημοτικών παρατάξεων.

 

Συγκεκριμένα, ο κ. Σμυρνιώτης είπε τα εξής:

 

ΚΕΔΗΤ

 

Θετικό γεγονός πως, έστω και τώρα, φαίνεται να υπάρχει κοινός τόπος μεταξύ όλων για να διασωθεί η επιχείρηση. Ελπίζω να φανεί ειλικρινής ο κ. Παυλής και να τηρήσει τις χθεσινές δεσμεύσεις του. Πρέπει άμεσα, μετά το Πάσχα, να οριστούν ορκωτοί λογιστές και να διαμορφωθεί μια διαπαραταξιακή επιτροπή για να γίνει ο έλεγχος της επιχείρησης. 

Χθες, η δημοτική αρχή παραδέχθηκε πως επιταγές αξίας 70.000,00 ευρώ κατευθύνθηκαν προς άγνωστους προορισμούς , ενώ και για τις αναλήψεις από λογαριασμό της επιχείρησης δεν ειπώθηκε τίποτε. Αυτά τα χρήματα έκαναν "φτερά" προφανώς, το λόγο έχει ήδη πάρει η δικαιοσύνη.

 

Πάντως, είναι εκπληκτικό πως, μέσα σε δυο ημέρες, βρέθηκαν όλα αυτά τα στοιχεία που ανέφερε ο κ. Δήμαρχος. Αν μας τα είχε δώσει από το 2015, ίσως να ήταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση η ΚΕΔΗΤ.

 

Όσον αφορά τα όσα είπε περί "αχρείαστων δαπανών" επί δημαρχίας μας, έχω να πω πως παραλάβαμε την ΚΕΔΗΤ με χρέος 250.000,00 ευρώ και την παραδώσαμε με πλεόνασμα περίπου 100.000,00 ευρώ. Αυτό έγινε ακριβώς λόγω του εξειδικευμένου προσωπικού που προσλάβαμε. 

Δυστυχώς, ο κ. Παυλής, μέσα σε λίγους μήνες, "κατάφερε" να φέρει την επιχείρηση στο χείλος του γκρεμού.

Η ΚΕΔΗΤ πρέπει οπωσδήποτε να επαναλειτουργήσει εύρυθμα, γιατί διαχειρίζεται κοινωνικές δομές του δήμου αλλά και τα σπήλαια Κάψια, μια τουριστική και πολιτιστική ατραξιόν ιδιαίτερης σπουδαιότητας.

 

Κυκλοφοριακή Μελέτη Κέντρου Τρίπολης

 

Είχε..."κόκκαλα" φαίνεται το θέμα αυτό και έκανε τρία χρόνια να έρθει στο συμβούλιο. Και πάλι, όμως, δεν πήρε ούτε την κατάλληλη δημοσιότητα. Με χαρά άκουσα σήμερα πως, μετά από δική μας τοποθέτηση, δείχνει να κατάλαβε ο κ. Παυλής πως και αυτό το θέμα πρέπει να αντιμετωπιστεί σοβαρότερα.

 

Άκουσα, επίσης, περί χώρων στάθμευσης με σύμπραξη ιδιωτών και δήμου, για επενδυτές και άλλα...Και, καλά, για τους επενδυτές είναι γνωστό το παράδειγμα της ομάδας του Παναρκαδικού... Σε κάθε περίπτωση, ας ρωτάει και κανένα νομικό πριν προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια ο κ. Δήμαρχος, γιατί, τελικά, έχουν περάσει τρία χρόνια και δεν έχει κάνει τίποτε.....

 

 

Εκδηλώσεις Εορτασμού Πάσχα

 

Ελπίζω να είναι καλύτερες από πέρσι και να έχουν μεγαλύτερη απήχηση, για να μην έχουμε φαινόμενα όπως της περσινής συναυλίας,που κόστισε 6.000,00 ευρώ και είχε έξη θεατές...Βλέπω πως οι εκδηλώσεις θα κοστίσουν περίπου 100.000,00 ευρώ.

 

Πάγια Προκαταβολή Εκπροσώπων Δημοτικών/Τοπικών Κοινοτήτων

 

Υπάρχει ο νόμος Ραγκούση και είναι σαφής. Αν θέλει να τροποποιηθεί, να μας το πει, να τον στηρίξουμε!

 

 

Σ.Σ. Η "Πάγια προκαταβολή" είναι ένα βοήθημα 1000,00 ευρώ που ο "Καλλικράτης", ως νόμος του ελληνικού κράτους, ορίζει να αποδίδεται σε Προέδρους ή εκπροσώπους Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων που ανήκουν στους καλλικρατικούς Δήμους. Η δημοτική αρχή Τρίπολης αποφάσισε το ποσό να περικοπεί στα 500,00 ευρώ, προκαλώντας κάποιες αντιδράσεις. Το υπόλοιπο ποσό προορίζεται για να γίνουν απαραίτητες προσλήψεις εποχιακών υπαλλήλων.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.