Πολιτικη

Ε.ΠΑ.Μ: Μονομερής πολεμική ενέργεια

Το ΕΠΑΜ καταδικάζει την επίθεση των ΗΠΑ με πυραύλους κατά της Συρίας.

 

Με αφορμή την απρόκλητη επίθεση των ΗΠΑ στη Συρία, ο επικεφαλής του Τομέα Εξωτερικών και Άμυνας του ΕΠΑΜ Δημήτρης Κυπριώτης έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

 

"Το ΕΠΑΜ καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση των ΗΠΑ με πυραύλους κατά της Συρίας στις 6 Απριλίου που είχε ανθρώπινα θύματα, και η οποία έγινε με το πρόσχημα χρήσης χημικών όπλων από την πλευρά του Συριακού καθεστώτος.

 

Η επίθεση των ΗΠΑ κατά της Συρίας, χωρίς καν να υπάρχει απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και χωρίς καν να υπάρχουν αποδείξεις ότι η Δαμασκός εξαπέλυσε επίθεση με χημικά όπλα, αποτελεί μονομερή πολεμική ενέργεια ενάντια σε κυρίαρχο κράτος και παραβιάζει κατάφωρα το διεθνές δίκαιο. Υπενθυμίζεται ότι με ανάλογα ψεύδη οι ΗΠΑ εισέβαλλαν στο Ιράκ και κατέστρεψαν την Λιβύη.

 

Τέλος το ΕΠΑΜ αναρωτιέται εάν οι ΗΠΑ θα αναλάβουν τους πρόσφυγες που θα φύγουν από την Συρία μετά από την αύξηση εκεί των πολεμικών επιχειρήσεων".

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.