Πολιτικη

Παπαηλιού: Αναγκαίες οι μεταρρυθμίσεις και οι δασικοί χάρτες

Η κατάσταση σε πλείστους όσους τομείς της κοινωνικο-οικονομικής ζωής ήταν επί χρόνια χαοτική και πρέπει η χώρα, όχι να επιστρέψει στην κανονικότητα, αλλά να δημιουργήσει, να διαμορφώσει όρους  κανονικότητας.

 

Είναι αναγκαίο, ότι πρέπει να υπάρξουν διευθετήσεις και τροποποιήσεις που να διευκολύνουν τους πολίτες, τόσο θεσμικά όσο και οικονομικά, ιδίως σε περιοχές άγονες, μειονεκτικές και με μικρούς κλήρους.

 

Κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου «Τροποποιήσεις διατάξεων της δασικής νομοθεσίας …», ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής (11.4.2017), ο βουλευτής Γ. Η. Παπαηλιού, μεταξύ των άλλων, ανέφερε :   

 

Το τελευταίο διάστημα γίνεται λόγος για την ανάγκη επιστροφής της χώρας στην κανονικότητα. Η κυβέρνηση, με την πολιτική της, το προσπαθεί.

 

Όμως, για ποιά κανονικότητα μιλάμε, όταν η κατάσταση σε πλείστους όσους τομείς της κοινωνικο-οικονομικής ζωής ήταν επί χρόνια χαοτική και πρέπει η χώρα, όχι να επιστρέψει στην κανονικότητα, αλλά να δημιουργήσει, να διαμορφώσει όρους κανονικότητας. 

 

Στην προκειμένη περίπτωση, δασικοί χάρτες δεν υφίσταντο, παρότι υπήρχε σχετική νομική υποχρέωση. Και αυτό, διότι θα εθίγοντο συμφέροντα, θα αναδεικνύονταν το πολιτικό (κομματικό) κόστος γι΄ αυτούς που κυβερνούσαν επί δεκαετίες. Κατά συνέπεια, ακολουθούσαν την τακτική του «μη θίγεις τα κακώς κείμενα» της απόκρυψης των προβλημάτων «κάτω απ΄ το χαλί» κτλ.

 

Η κυβέρνηση, παρά τις ασφυκτικές δημοσιονομικές συνθήκες, λαμβάνει αποφάσεις, ανοίγοντας θέματα που συνδέονται με την ανάπτυξη της χώρας και τα οποία στο παρελθόν είχαν καταχωνιαστεί. 

 

Η ανάρτηση, η κύρωση και η διαχείριση των  δασικών χαρτών αποτελούν στοιχείο που θα συμβάλλει στην κοινωνικά δίκαιη παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.        

 

Η αναφορά του υπουργού σε μία από τις συνεδριάσεις της αρμόδιας Επιτροπής, ότι στην πορεία θα υπάρξουν διευθετήσεις και τροποποιήσεις που να διευκολύνουν τους πολίτες, τόσο θεσμικά, όσο και οικονομικά, είναι σημαντική. Και αυτό είναι αναγκαίο, ιδίως σε περιοχές άγονες, μειονεκτικές και με μικρούς κλήρους, όπου τα προβλήματα είναι σοβαρότερα του συνήθους. 

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.