Πολιτικη

Η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να τελειώνει με τα σκουπίδια!

Φάμελλος: "Είπα πως θα λύσω το πρόβλημα (σ.σ. απορρίμματα Πελοποννήσου) και θα το κάνω!"

Αυτό δήλωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας πρόσφατα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του arcadia 93.8. Ο κύριος Υπουργός να θυμίσουμε πως ανέλαβε καθήκοντα τον Δεκέμβριο. Άρα, να περιμένουμε λύση αρχές καλοκαιριού...

 

Να πούμε, επίσης, πως η Κυβέρνηση, κατά τα φαινόμενα, ετοιμάζεται να καταργήσει τη διάταξη του Νόμου που έδινε την πλήρη αρμοδιότητα στον ΦΟΔΣΑ και την αφαιρούσε απ' την Περιφέρεια.

 

Συγκεκριμένα, όπως πληροφορηθήκαμε, εκπρόσωπος συλλόγων που ασχολούνται με το ζήτημα, υπέβαλε 2 έγγραφα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, σχετικά με το ότι την αρμοδιότητα για τη διαχείριση των απορριμμάτων την έχει ο ΦΟΔΣΑ. 

 

Η απάντηση που έλαβε είναι πως το θέμα βρίσκεται στη Διεύθυνση ΟΤΑ του Υπουργείου Εσωτερικών και πως "θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση σε πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου, αφού το θέμα αφορά πολλές Περιφέρειες και η τάση είναι αποκέντρωση."

 

Απ' ότι φαίνεται, τίθεται, και πάλι, το θέμα της πλήρους λειτουργίας και επάρκειας του ΦΟΔΣΑ για την τέλεση του έργου. 

 

Από την άλλη, οι Δήμαρχοι που αντιδρούν στη λύση που προωθείται, ετοιμάζονται να στείλουν επιστολή  σε όλους τους αρμόδιους Υπηρεσίας Διαχείρισης του  Ε.Π. του ΥΠΕΝ και του Οικονομίας, μετά την Πρόσκληση της Αρχής ΕΥΔ ΠΕΠ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπου καλεί την Περιφέρεια ως δυνητικό δικαιούχο για το έργο.

 

Η επιστολή θα αφορά το ΕΣΠΑ 2014-2020  και τη νομιμότητα της πρόσκλησης, προφανώς...

 

Τέλος, η προγραμματισμένη συνεδρίαση του ΦΟΔΣΑ, στις 24/4, έχει αποκτήσει, όπως αντιλαμβάνεστε, τεράστιο ενδιαφέρον, αφού περιμένουμε να δούμε τα "επικαιροποιημένα" επιχειρήματα όσων αντιδρούν στη ΣΔΙΤ- αν και η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μας έδωσε μια πρώτη γεύση...

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.