Πολιτικη

VIDEO: Σαμαράς-Τατούλης στο Άστρος σε "πανηγυρικό" κλίμα

Στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 194ης επετείου της Β' Εθνοσυνέλευσης στο Άστρος Κυνουρίας, παρευρέθηκαν πολλοί εκπρόσωποι της πολιτειακής ηγεσίας. Μεταξύ αυτών οι εσχάτως ευρισκόμενοι σε..."συγκρουσιακή" πορεία κ. Κώστας Βλάσης και Πέτρος Τατούλης.

Όμως το "κλου" ήταν η παρουσία του πρώην Πρωθυπουργού, κ. Αντώνη Σαμαρά, στην πρωτεύουσα της Βόρειας Κυνουρίας.

 

Ο κ. Σαμαράς που, τον τελευταίο καιρό, δεν χάνει ευκαιρία για να τονίσει πως η Ν.Δ. είναι απέναντι στον κ. Τατούλη- τον οποίο ο ίδιος, ως Πρωθυπουργός, επέλεξε να στηρίξει για Περιφερειάρχη κάποτε-, αναφερόμενος στο θέμα των απορριμμάτων βέβαια, αλλά, κατ' ουσία, προετοιμάζοντας το έδαφος για να υπάρξει μια άλλη υποψηφιότητα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου...

 

Ο κ. Σαμαράς, μετά το πέρας των εκδηλώσεων, δήλωσε τα εξής: 

 

"Μια από τις πιο θετικές εξελίξεις στην εγκαθίδρυση του νέου ελληνικού κράτους έγινε εδώ πέρα στο Άστρος. Σήμερα βρισκόμαστε εδώ για να γιορτάσουμε ακριβώς αυτό το γεγονός, τη Β' Εθνοσυνέλευση και να θυμηθούμε εκείνες τις ένδοξες στιγμές που οι Έλληνες, με μπροστάρη τον Κολοκοτρώνη, αποφάσισαν να είναι ενωμένοι για το κοινό καλό όλων.

Ταυτόχρονα, μου δόθηκε η ευκαιρία σήμερα να δω παλιούς φίλους αλλά και νέους αγωνιστές της ευρύτερης παράταξης οι οποίοι σήμερα αγωνίζονται για το καλό του τόπου και για να μπορέσουμε να φτιάξουμε μια Ελλάδα για την οποία, πραγματικά οι πάντες θα είναι υπερήφανοι γι' αυτήν και στην οποία θα υπάρχει ασφάλεια, σταθερότητα και οικονομική ανάπτυξη. Αυτά είναι τα μεγάλα ζητούμενα τη σήμερον ημέρα".

 

Σε ερώτηση περί του φλέγοντος θέματος της διαχείρισης των απορριμμάτων της Πελοποννήσου, θέμα το οποίο έχει οδηγήσει τη Ν.Δ. σε ευθεία αντιπαράθεση με τον Περιφερειάρχη, κ. Τατούλη, ο κ. Σαμαράς δήλωσε χαρακτηριστικά:

 

"Το μόνο που θέλω να πω σε αυτό είναι πως είναι απολύτως ξεκάθαρη η θέση που έχει πάρει η παράταξη γι' αυτό το ζήτημα. Ξεκάθαρη και τελική."

 

Ο κ. Τατούλης δήλωσε τα εξής:

 

"Γι' άλλη μια χρονιά, ξαναθυμηθήκαμε τη Β' Εθνοσυνέλευση που έγινε στο Άστρος και ήταν ιδιαίτερα σημαδιακή, εξαιρετικά συμβολική και, ουσιαστικά, προϊδέασε όλες τις εξελίξεις στη χώρα κατά την επανάσταση του 1821. Το κύριο σημείο της Εθνοσυνέλευσης ήταν να αποτρέψει τη σύγκρουση. Δεν την απέτρεψε όμως ποτέ, με αποτέλεσμα τον επερχόμενο εμφύλιο πόλεμο και τα μεγαλα δεινά του 1824. Αυτό θα πρέπει να στέλνει διαχρονικά μηνύματα στους Έλληνες, ότι σε αυτό τον τόπο διαχρονικά θα πρέπει να επικρατεί η νηφαλιότητα, η σύνεση, η σοβαρότητα και πάνω απ' όλα η υπευθυνότητα.

Ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα που ρύθμισε η Εθνοσυνέλευση ήταν ο περιορισμός των αρμοδιοτήτων του Εκτελεστικού, δίνοντας περισσότερες αρμοδιότητες στο Βουλευτικό. Αυτό θα πρέπει να το καταλάβουν, κυρίως και πάνω απ' όλα, οι πολιτικοί. Γιατί το πρόβλημα στη χώρα μας δεν είναι μόνο πρόβλημα θεσμών: Είναι πρόβλημα ποιότητας του πολιτικού προσωπικού και η ποιότητα αυτή θα πρέπει ιστορικά να σταθμίζεται σύμφωνα με τις ευθύνες του άδολου πατριωτισμού, έτσι, όπως με σαφήνεια τον περιγράφει, η Β' Εθνοσυνέλευση.

Εύχομαι, λοιπόν, η δεύτερη, σημαδιακή Εθνοσυνέλευση να πρυτανεύει στο μυαλό μας, να είναι πλοηγός μας για να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα. Η Β' Εθνοσυνέλευση κατέταξε όλους τους εμπλεκόμενους πολίτες σε δυο παρατάξεις και αυτό είναι πολύ σημαντικό και πρέπει να γίνει απολύτως κατανοητό. Αυτοί οι..."μεσάζοντες" που θέλουν να διαχειρίζονται τον πόνο και τον καημό των συμπολιτών μας, ήταν στο περιθώριο πάντα. Γι' αυτό και εύχομαι η "Εν τω Άστρει Εθνοσυνέλευσις" να είναι ένας σύγχρονος οδηγός για την ίδια την χώρα.

Η Περιφερειακή Αρχή, έχοντας πλήρη αντίληψη της ευθύνης που έχει, οδηγεί την Περιφέρεια με σοβαρότητα, ασφάλεια, συνέπεια και αποτελεσματικότητα ακριβώς σε αυτό που εύχονται όλοι οι πολίτες: Να στηριχθούμε στα δικά μας πόδια, αυτό είναι το βασικό δίδαγμα. Δεν χρειαζόμαστε ξένες βοήθειες, δεν πρέπει οι πολίτες να νιώθουν- και ιδιαίτερα, οι πολιτικοί- πως χρειάζονται δεκανίκια στη σχέση τους με τον πολίτη. Αν αυτό δεν γίνει κατανοητό, τότε ο πολιτικός κόσμος θα ακολουθήσει την κακιά του μοίρα και την κακή του τύχη, που δεν συνάδει όμως με την ιστορία αυτού του τόπου."

 

Όπως βλέπετε, ο κ. Τατούλης, απάντησε, ουσιαστικά, στις δηλώσεις του κ. Σαμαρά, με τον τρόπο του...

 

Τελικά, αυτή η..."ομόνοια" των Ελλήνων, διαχρονικά, εκφράζεται με τους ίδιους τρόπους...

 

Δείτε το Βίντεο, εδώ..

 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.