Πολιτικη

Κωνσταντινόπουλος σε Τσίπρα για το Ελληνικό

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης επισημαίνει ότι η σύμβαση ψηφίστηκε από τον περασμένο Σεπτέμβριο, αλλά έως σήμερα δεν έχουν ξεκινήσει τα σχετικά έργα.

 

Στον πρωθυπουργό απευθύνεται ο κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος αναφορικά με τις καθυστερήσεις στην επένδυση του Ελληνικού καθώς ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος αποφεύγει συστηματικά επί πέντε και πλέον μήνες να απαντήσει στις δεκάδες επίκαιρες ερωτήσεις του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

 

Επισημαίνει ότι η σύμβαση ψηφίστηκε από τον περασμένο Σεπτέμβριο, αλλά έως σήμερα δεν έχουν ξεκινήσει τα σχετικά έργα. 

 

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος επισημαίνει στην ερώτησή του πως "ο Υπουργός Οικονομικών, μετά από δεκαοκτώ μήνες απραξίας και απαξίας που κόστισε στους πολίτες και στην οικονομία, έφερε στη Βουλή, τον περασμένο Σεπτέμβριο, την κύρωση της σύμβασης για την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού. Η σύμβαση ψηφίστηκε με μεγάλη πλειοψηφία από βουλευτές της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης, με σκοπό να προχωρήσει άμεσα αυτή η τεράστια επένδυση, εφάμιλλη των Ολυμπιακών Αγώνων, που θα φέρει 75.000 θέσεις εργασίας και 10,5 δισ. ευρώ στα ταμεία του κράτους. Έχουν περάσει επτά μήνες χωρίς να έχει γίνει τίποτε, με αποτέλεσμα να έχει χαθεί και η προκαταβολή των 300 εκατ. ευρώ που θα εισέπραττε το δημόσιο» και προσθέτει «ο Υπουργός Οικονομικών κ. Τσακαλώτος, ξεπερνώντας κάθε όριο κοινοβουλευτικής ηθικής και πολιτικής δεοντολογίας, όλους αυτούς τους μήνες, αρνείται να προσέλθει στη Βουλή να απαντήσει στις επίκαιρες ερωτήσεις που καταθέτω σε εβδομαδιαία βάση. Ο δε Πρόεδρος της Βουλής και οι Πρόεδροι των αρμόδιων Κοινοβουλευτικών Επιτροπών αδιαφόρησαν επιδεικτικά για την κοινή επιστολή 59 Βουλευτών (Δημ.Συμπαράταξης – ΝΔ – Ποτάμι - Ένωσης Κεντρώων) που κατατέθηκε με πρωτοβουλία της Δημ.Συμπαράταξης για κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών".

 

Ρωτά τέλος τον πρωθυπουργό: "Είναι πολιτική βούληση της Κυβέρνησης και του ιδίου προσωπικά να προχωρήσει η υλοποίηση της επένδυσης στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού; Πότε θα αρθούν τα τεχνητά εμπόδια (δασαρχείο, εφορία αρχαιοτήτων, κλπ), για να παραδοθεί η έκταση στον επενδυτή και να ξεκινήσει επιτέλους το έργο;".

 

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.