Πολιτικη

Ερώτηση Οδυσσέα για τις καταστροφές στον κάμπο της Μαντινείας

Ο βουλευτής Αρκαδίας ζητεί την άμεση αποζημίωση των αγροτών για τις καταστροφές που προκάλεσε ο παγετός σε Μαντινεία, Κορύθιο και Τεγέα.Την άμεση αποζημίωση των αγροτών για τις καταστροφές που προκάλεσε ο παγετός σε Μαντινεία, Κορύθιο και Τεγέα στις 23 Απριλίου ζητά ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ.Ευ.Αποστόλου.

Ο Βουλευτής Αρκαδίας επισημαίνει ότι οι καλλιέργειες καταστρέφονται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και ζητά την ενίσχυση των παραγωγών της Αρκαδίας.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Κύριε Υπουργέ,

Τα ξημερώματα της 23ης Απριλίου, ισχυρός παγετός έπληξε το οροπέδιο της Τρίπολης, με αποτέλεσμα εκτεταμένες καταστροφές στις αγροτικές καλλιέργειες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, οι αμπελώνες της Μαντινείας έχουν υποστεί ολική καταστροφή, με αποτέλεσμα την καταστροφή – για δεύτερη συνεχή χρονιά – της παραγωγής Μοσχοφίλερου ΠΟΠ Μαντινείας.

Επιπλέον, τις επόμενες ημέρες θα γίνουν εμφανείς οι ζημιές σε δενδροκαλλιέργειες (κερασιές, βυσσινιές, καρυδιές, μυγδαλιές, αχλαδιές, μηλιές), καθώς και σε κηπευτικά, όπως κουκιά.

Παρά τα μέτρα προστασίας των καλλιεργειών που είχαν λάβει οι παραγωγοί, οι ζημιές είναι μεγάλες, μεταξύ άλλων γιατί έρχονται σε συνέχεια του περυσινού παγετού του Απριλίου 2016, και της θεομηνίας του Ιουνίου 2016.

Το γεγονός αυτό καθιστά επείγουσα την άμεση αποζημίωσή τους, αλλά και την περαιτέρω ενίσχυσή τους, προκειμένου να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους και να πετύχουν μία καλύτερη σοδειά για την επόμενη χρονιά.

Ως εκ τούτων, ερωτάται ο κύριος Υπουργός:

Σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσει το Υπουργείο και με ποιο χρονοδιάγραμμα, ώστε να αποζημιωθούν άμεσα οι παραγωγοί της Μαντινείας, του Κορυθίου και της Τεγέας για τις ζημιές από τον παγετό της 23ης Απριλίου;

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.