Πολιτικη

Δήμοι και Περιφέρεια: Πότε ζέστη, πότε...κρύο!

H κ. Νικολάκου, στην χθεσινή συνεδρίαση του Συμβουλίου και στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής,  αναρωτήθηκε αν "υπάρχει δραστηριότητα που να μην βρίσκεται πίσω της η Περιφέρεια",αναφερόμενη σε δραστηριότητες  της αναπτυξιακής εταιρείας Πελοπόννησος Α.Ε.

Φυσικά, αναφέρθηκε και στα έργα που υλοποιεί ή πρόκειται να υλοποιήσει η Περιφέρεια σε συνεργασία με Δήμους που βρίσκονται εντός των διοικητικών της ορίων.

 

Οπωσδήποτε, είναι δεδομένο πως η Περιφέρεια έχει προχωρήσει και σε πολλές προγραμματικές συμβάσεις με Δήμους, προκειμένου να υλοποιηθούν έργα που οι δημοτικές αρχές δεν μπορούν να αναλάβουν μόνες τους.

 

Ενδεικτικό παράδειγμα η ανάπλαση των εισόδων και εξόδων της Τρίπολης, ενώ και στο Περιφερειακό Συμβούλιο χθες,  26 Απριλίου, υπήρχαν αντίστοιχα θέματα που αφορούν και άλλους Δήμους της Πελοποννήσου. Θέματα που παρουσιάστηκαν διεξοδικά στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής. 

 

Μα, δεν είναι φυσικό αυτό, τελικά; Τι συμφέρον θα είχε μια οποιαδήποτε Περιφερειακή Αρχή να μην διαθέτει, στα διοικητικά της όρια, δήμους που εκσυγχρονίζονται διαρκώς, άρα, δυνητικά, βελτιώνουν την εικόνα αλλά και την αποτελεσματικότητα της ίδιας της εκάστοτε Περιφέρειας;

 

Από την άλλη, οι Δήμοι δεν θα πρέπει να συνεργάζονται, αγαστά,  με μια Περιφερειακή Αρχή, προκειμένου να διασφαλίζεται έτσι το συμφέρον των ελλήνων πολιτών..;

 

Εσείς, τι βλέπετε να γίνεται στην Πελοπόννησο...; Ποιος κάνει έργα, ποιος καθυστερεί τα όποια έργα και ποιος δεν θέλει να γίνεται απολύτως τίποτε, γιατί...βιάζεται να τα κάνει ο ίδιος όταν και αν γίνει..."χαλίφης" στη θέση του "χαλίφη"...;

 

(Φώτο: Εισήγηση για συμβάσεις με το Δήμο Άργους-Μυκηνών...Ο νοών νοείτω!)

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.