Πολιτικη

Παπαηλιού: "Να λειτουργήσουν κινητές μονάδες του ΕΚΑΒ"

Προτείνεται η ίδρυση σταθμών του ΕΚΑΒ στις   ορεινές και απομακρυσμένες περιοχές της Αρκαδίας, κοντά στα Κέντρα Υγείας της Γορτυνίας και της Κυνουρίας.

 

Κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής (27.4.2017), για το ΕΚΑΒ, ο βουλευτής Αρκαδίας  Γιώργος Η. Παπαηλιού, μεταξύ των άλλων, είπε :

 

Είναι σημαντική η διαδικασία ενημέρωσης της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής για τον απολογισμό και σχεδιασμό-προγραμματισμό των φορέων του Υπουργείου Υγείας, εν προκειμένω του ΕΚΑΒ. 

 

Το ΕΚΑΒ είναι ένας οργανισμός που λειτουργεί στο πλαίσιο της πολιτικής υγείας, του ΕΣΥ. Χωρίς αμφιβολία επιτελεί σημαντικό έργο, χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες του προσωπικού του, παρά την υποστελέχωσή του, τη μη ορθολογική κατανομή του προσωπικού, την έλλειψη ασθενοφόρων, τη ύπαρξη πεπαλαιωμένου στόλου κλπ.         

 

Είναι αναγκαίοι ο συντονισμός και η συνέργεια του ΕΚΑΒ με τα Κέντρα Υγείας. Και αυτό, εκτός των άλλων, διότι πολλά Κέντρα Υγείας βρίσκονται σε ορεινές και απομακρυσμένες περιοχές. Αυτό ισχύει και στην Αρκαδία, ιδίως για τα Κέντρα Υγείας της Γορτυνίας και της Κυνουρίας.

 

Σ΄ αυτό το πλαίσιο, προτείνεται η ίδρυση σταθμών του ΕΚΑΒ στις   ορεινές και απομακρυσμένες περιοχές της Αρκαδίας σε θέσεις που θα επιλεγούν και που θα διευκολύνουν τη μεταφορά ασθενών από τα Κέντρα Υγείας. 

 

Πρέπει να υπάρξει σχετικός σχεδιασμός, όπως επίσης και σχεδιασμός να λειτουργήσουν κινητές μονάδες του ΕΚΑΒ, ώστε να μην τίθενται σε κίνδυνο οι ζωές ανθρώπων που κατοικούν σ΄  αυτές τις περιοχές.   

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.