Πολιτικη

Παπαηλιού: "Η εργασία βρίσκεται σε υποχώρηση"

Ο βουλευτής Αρκαδίας Γιώργος Η. Παπαηλιού, μετά την κατάθεση στεφάνων στον Άη Θανάση, τον τόπο εκτέλεσης των 44 Ελλήνων πατριωτών από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής την Πρωτομαγιά του 1944, έκανε δηλώσεις.

 

Την Πρωτομαγιά τιμώνται οι αγώνες και οι θυσίες  της πρωτοπόρας εργατικής τάξης, που επέτρεψαν στη συνέχεια να βελτιωθεί το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων. 

 

Όμως εδώ και χρόνια, ο χώρος της εργασίας βρίσκεται σε υποχώρηση, λόγω του επελαύνοντος νεοφιλελευθερισμού.  

 

Ιδίως στη χώρα μας, η επιβολή μνημονιακών πολιτικών από το 2010 έχει οδηγήσει στην απορρύθμιση-κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων και  στην εργασιακή ζούγκλα που βιώνουν οι εργαζόμενοι.

 

Σήμερα καταβάλλεται προσπάθεια, να αποκατασταθούν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις, οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας και εν γένει το συλλογικό εργατικό δίκαιο, ώστε οι εργαζόμενοι να αποκτήσουν και πάλι θεσμικά στηρίγματα που θα κατατείνουν στη βελτίωση της θέσης τους.

 

Η στήριξη των εργαζομένων σ΄ αυτή την προσπάθεια είναι απαραίτητη, για να μπορέσουμε να βγούμε στο ξέφωτο.      

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.