Πολιτικη

Καταγγελία για "κόλπο" με προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ

Βουλευτής της ΝΔ καταγγέλλει κόλπο με φωτογραφικές προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ και μιλά για εκλεκτούς συμβασιούχους.

 

"Φωτογραφικές προκηρύξεις για προσλήψεις ημετέρων δημιουργούν τεράστιες ευθύνες στους υπευθύνους" αναφέρει σε δήλωση του, o Τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κιλκίς, κ. Γιώργος Γεωργαντάς. 

 

"Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ τελείως απροκάλυπτα πλέον επιχειρεί να δημιουργήσει έναν κομματικό στρατό στο Δημόσιο, παραμερίζοντας την κείμενη νομοθεσία και την αρχή της αξιοκρατίας. Με καθημερινές παρεμβάσεις σύμφωνα τον βουλευτή της ΝΔ, επιχειρεί να αλώσει τη Δημόσια Διοίκηση, χωρίς να κρατάει ούτε τα προσχήματα. 

 

Τελευταίο δείγμα των άθλιων - όπως χαρακτηρίζει - πρακτικών που ακολουθούνται είναι η ανακοίνωση για “Σύναψη Σύμβασης Εργασίας Ορισμένου Χρόνου”, της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης του Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής. Συγκεκριμένα, η προκήρυξη αυτή γίνεται δήθεν μόνο για ενάμιση μήνα, έως δηλαδή 30/6/2017, με δικαίωμα όμως παράτασης έως και 16 μήνες! Ο λόγος για τον οποίο γίνεται μια προκήρυξη για διάστημα μόνο ενάμιση μήνα είναι ακριβώς για να εξαιρεθεί από την προβλεπόμενη από το ΑΣΕΠ διαδικασία για συμβάσεις εργασίας άνω των δύο μηνών.

 

Στην ίδια προκήρυξη υπάρχει και μια άλλη φοβερή πρωτοτυπία: Οι υποψήφιοι που έχουν “αποδεδειγμένη εργασιακή εμπειρία στην Υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής ή στην Υπηρεσία Υποδοχής και Ταυτοποίησης” θα προηγηθούν όλων των άλλων υποψηφίων. Αυτό σημαίνει ότι ένας νέος που κατάφερε να έχει πολύ μεγάλο βαθμό πτυχίου δεν δικαιούται να είναι υποψήφιος γιατί δεν έχει την απαραίτητη, κατά την προκήρυξη, προϋπόθεση της εμπειρίας. Δεν αρκεί δηλαδή το πτυχίο κάποιου επάνω στο οποίο να προσμετράται ως πρόσθετο προσόν η όποια εμπειρία, αλλά αυτή χρειάζεται υποχρεωτικά.

 

Υπενθυμίζεται ότι οι έχοντες αυτήν την εμπειρία είναι κατά κύριο λόγο αυτοί που συμμετείχαν σε Μ.Κ.Ο., καθώς αυτό αποτελούσε προϋπόθεση προηγούμενων προκηρύξεων. Έχει επίσης ενδιαφέρον να δει κανείς ενδεικτικά τα πτυχία που περιγράφονται για τους υποψηφίους, όπως για παράδειγμα Εμπορίας και Διαφήμισης, Ελεγκτικών Ασφαλιστικών Εταιρειών, Διεθνούς Εμπορίου, Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων. 

 

Γίνεται σαφές ότι το μόνο που δεν αναγράφει η ανακοίνωση είναι τα ονόματα των επιτυχόντων τα οποία είναι σίγουρα γνωστά. Κανείς Έλληνας που σπουδάζει με κόπο τα παιδιά του και ευελπιστεί να αξιολογούνται τα προσόντα τους με αξιοκρατία και διαφάνεια δεν μπορεί να ανεχθεί τέτοιες πρακτικές. Οι υπεύθυνοι να είναι σίγουροι ότι οι ευθύνες τους θα αναζητηθούν και βέβαια αυτές δεν είναι μόνο πολιτικές".

 

Πηγή: dikaiologitika.gr

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.