Πολιτικη

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στα Γιάννενα (photos)

Το δεύτερο Συνέδριο της Ευρωπαικής στρατηγικής για τις περιφέρειες της Αδριατικής και του Ιονίου πραγματοποιήθηκε στα Γιάννενα.

 

Σκέψου μακροπεριφεριακά, δράσε τοπικά. Αυτό ήταν το κεντρικό σύνθημα του 2oυ Συνεδρίου της Ευρωπαικής στρατηγικής για τις περιφέρειες της Αδριατικής και του Ιονίου EUSAIRπου έγινε στα Γιάννενα την 11η και 12ηΜαίου. 

 

Θέμα η γαλάζια ανάπτυξη μέσω της διασυνδεσιμότητας, της αλιείας, της ενέργειας και του παράκτιου και θαλάσσιου τουρισμού. 

 

 

Την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον περιφερειάρχη κ. Πέτρο Τατούλη, εκπροσώπησε ο υπεύθυνος του προγράμματος κ. Αγγελος Παπαγγελόπουλος ενώ παρούσα ήταν και η ενδιάμεση διαχειριστική Αρχή του ΠΕΠ Πελοποννήσου δια της κας Λαμπροπούλου.

 

Η εκδήλωση ήταν ιδιαίτερα σημαντική με σημαίνουσες παρουσίες των αναπληρωτών Υπουργών Οικονομίας και Εξωτερικών, κκ. Χαρίτση και Κατρούγκαλου, Γεν. Γραμματέων, Περιφερειαρχών, ευρωβουλευτών, στελεχών της ευρωπαικής επιτροπής, υπουργών και αποστολών από τις περιφέρειες 8 των κρατών μελών της στρατηγικής, στελεχών της Ευρωπαικής Επιτροπής, διαχειριστικών αρχών, του οικοδεσπότη δημάρχου ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και η Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής CorinaCretu.

 

 

Με το πέρας του Συνεδρίου ο Υπουργός κ. Χαρίτσης παρέδωσε την προεδρία του προγράμματος για το επόμενο έτος στον πρέσβη της Ιταλίας κ.LuigiMarras. 

 

Στο περιθώριο του συνεδρίου ο κ. Παπαγγελόπουλος είχε συναντήσεις με ομολόγους του και πολιτικούς και υπηρεσιακούς αξιωματούχους από ιταλικές περιφέρειες για την προώθηση κοινών δράσεων ανάδειξής της πολιτιστικής κληρονομιάς και του τουριστικού προϊόντος.

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.