Πολιτικη

Δριμύ "κατηγορώ" Τατούλη εναντίον της Περιφέρειας!

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου καταφέρθηκε κατά της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος που παρουσιάζεται, τουλάχιστον, αναποτελεσματική, κατά την άποψή του.

Με αφορμή το θέμα έγκρισης των περιβαλλοντικών επιπτώσεων έργου που αφορά διύλιση νερού στην τοποθεσία "Ανάβαλος", ο κ. Τατούλης-και αφού το θέμα είχε ήδη αποφασιστεί πως θα αναβληθεί, καθώς η αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου δήλωσε "αδυναμία" γνωμοδότησης...-, δήλωσε, εμφατικά, τα εξής:

 

"Είναι η έκτη φορά που έρχεται στο Συμβούλιο το ίδιο θέμα. Φαίνεται πως η υπηρεσία λειτουργεί...a la carte! Αλλού είναι επιεικής και παρανομεί κατάφωρα, αλλού δηλώνει "αδυναμία γνωμοδότησης" αλλά, παράλληλα, κάνει και πενήντα παρατηρήσεις! Αν είσαι σε θέση να προβαίνεις σε τόσες παρατηρήσεις, προφανώς μπορείς και να γνωμοδοτήσεις για μια μελέτη!

 

Μπορέσαμε και σώσαμε 12,5 εκατομμύρια ευρώ για το έργο, από την προηγούμενη προγραμματική περίοδο και περιμένουμε τη θετική απόφαση του Συμβουλίου για να επανενταχθεί. Δεν γίνεται οι ιδεοληψίες και η κωλυσιεργία κάποιων να αποτελούν τροχοπέδη για σημαντικά έργα υποδομής. Να πάει σπίτι του και να κάνει ότι θέλει ο οιοσδήποτε, η υπηρεσία είναι υποχρεωμένη να ακολουθεί τους νόμους του κράτους και της Ευρώπης!"

 

Ο κ. Τατούλης, αφού χαρακτήρισε ως ιδιαίτερα επιεική τη στάση που εξέφρασε λίγο πριν η κ. Νικολάκου, ως εισηγήτρια του θέματος, τόνισε πως δεν πρόκειται για έργο άρδευσης-που, όπως είπε, λανθασμένα αντιμετωπίζεται ως τέτοιο από την υπηρεσία- αλλά για έργο διύλισης που πρόκειται να συμβάλει καθοριστικά στην ικανοποίηση υδροδοτικών αναγκών των Δήμων Άργους-Μυκηνών και Ναυπλιέων, ιδιαίτερα κατά την τουριστική περίοδο.

 

Τέλος, ζήτησε να συζητηθεί το θέμα στο επόμενο συμβούλιο, παρουσία του μελετητή αλλά και της υπηρεσίας ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο της αντιμετώπισης του προβλήματος με διοικητικά μέτρα.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.