Πολιτικη

Παπαηλιού: Η θέση του για το πολυνομοσχέδιο

Ο βουλευτής Αρκαδίας Γιώργος Η. Παπαηλιού, πήρε θέση κατά τη συζήτηση του πολυθεματικού νομοσχεδίου για το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής, τα μέτρα κοινωνικής στήριξης κλπ.

 

Μεταξύ των άλλων, είπε τα εξής : 

 

1) Η πολιτική διάσταση του υπό κρίση πολυθεματικού νομοσχεδίου συνίσταται το ότι στηρίζεται στο τρίτο "μνημόνιο", που είναι προϊόν καταναγκασμού. Δεν είναι δικής μας ιδιοκτησίας αφού ο συσχετισμός δυνάμεων ήταν (και εξακολουθεί να είναι)  δυσμενής, όπως ήταν και είναι κυρίαρχες οι δογματικές νεοφιλελεύθερες αντιλήψεις. Και πάντως,  μετά από δύσκολη και επίπονη διαπραγμάτευση, το αποτέλεσμα της δεύτερης αξιολόγησης είναι μία συμφωνία, με υποχωρήσεις εκατέρωθεν, από την ελληνική πλευρά και από την πλευρά των δανειστών, οι διαφωνίες των οποίων υπήρξαν και η κύρια αιτία για την παράταση της διαπραγμάτευσης. Εξάλλου το πρόβλημα με την Ελλάδα είναι πολιτικό, όπως παραδέχτηκε και κορυφαίο στέλεχος των Γερμανών χριστιανοδημοκρατών (ο κ. Βέμπερ), λέγοντας ότι η Ελλάδα "έχει κομμουνιστή πρωθυπουργό" !!!

 

Στο ότι, με την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης, θα αλλάξει το κλίμα-η ψυχολογία και, μέσω της διευθέτησης του χρέους και της ένταξης των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, θα επιτραπεί στην ελληνική οικονομία να βγει στο ξέφωτο. 

 

Και υπάρχει ήδη το θεσμικό πλαίσιο (ΕΣΠΑ, αναπτυξιακός νόμος, απλούστευση διαδικασιών για τη δημιουργία επιχειρήσεων, εξωδικαστικός μηχανισμός για τα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια κλπ) που θα επιτρέψει στην ελληνική οικονομία να αλλάξει πορεία με την αναθεώρηση του παραγωγικού προτύπου. 

 

Στο ότι το περιεχόμενό του που περιλαμβάνει τη συμφωνία με τους δανειστές διέπεται από τις αρχές της δημοσιονομικής ουδετερότητας και της εξισορρόπησης των κοινωνικών συνεπειών.  

 

2) Δεν εξωραϊζουμε την κατάσταση. Δεν πανηγυρίζουμε, διότι, όντας μέσα στην κοινωνία, γνωρίζουμε τη σκληρή καθημερινότητα που βιώνουν οι Έλληνες πολίτες εδώ και πολλά χρόνια.

 

Σε αντίθεση με τη δική μας στάση, οι αναφορές των εκπροσώπων  της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του ΠΑΣΟΚ αναπαράγουν τις υπερβολές, τα ψεύδη και την προπαγάνδα των κυρίαρχων μέσων μαζικής ενημέρωσης.  

 

Εμφανίζεσθε αντίθετοι με τις, μετά το 2018, πράγματι αρνητικές ρυθμίσεις (περικοπή συντάξεων και μείωση αφορολόγητου), όταν εσείς οι ίδιοι έχετε πει το αμίμητο "θα λαμβάναμε όλα τα μέτρα που θα μας υποδείκνυαν οι δανειστές και άλλα τόσα" !!!    

 

3) Οι συνάδελφοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ είπατε, ότι  διαφωνείτε και θα καταψηφίσετε όλα τα αντίμετρα, τα οποία και δεν πρόκειται να εφαρμοστούν. Δηλαδή, για μία ακόμη φορά, διατυπώνετε  αυτοεκπληρούμενες προφητείες-προσδοκίες, οι οποίες διαψεύδονται συνεχώς. Όπως έγινε για  την πρώτη αξιολόγηση, την ενεργοποίηση του κόφτη, τη δεύτερη αξιολόγηση, τη διευθέτηση του χρέους κλπ. Καταστροφολογείτε και δυστυχώς ενεργείτε εις βάρος της προσπάθειας επιστροφής της χώρας στην κανονικότητα.

 

Αυτό γίνεται, διότι τα αντίμετρα που αφορούν τα λαϊκά στρώματα και τους μικρομεσαίους, δεν ανήκουν και δεν περιλαμβάνονται στο ιδεολογικό οπλοστάσιο και στην πολιτική λογική σας. Έτσι δεν μπορείτε να αποδεχτείτε :

 

Την απαλλαγή ή την έκπτωση από τη συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη για εισοδήματα μέχρι 700 και 1.200 ευρώ αντίστοιχα, την επιδότηση ενοικίου για εισοδήματα μέχρι  21.000 ευρώ για 4 μελή οικογένεια (600 εκ το χρόνο για 600.000 νοικοκυριά), το πρόγραμμα για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς για την κάλυψη του 30 % των παιδιών μέχρι 4 ετών (130.000 παιδιά),  τα σχολικά γεύματα για το 50 % των μαθητών Δημοτικού-Γυμνασίου, την αύξηση του επιδόματος για το πρώτο και δεύτερο παιδί επέκταση-αύξηση του οικογενειακού επιδόματος για την κάλυψη του πρώτου και του δεύτερου παιδιού, που προστίθεται στα υπάρχοντα επιδόματα, τα μέτρα ενίσχυσης της εργασίας, την αύξηση του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων  κατά 300 εκ. ευρώ. (150 εκ. για έργα υποδομής σε αγροτικές περιοχές  και  150 εκ. για έργα ενεργειακής εξοικονόμησης και αναβάθμισης (700.000 οικογένειες), τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30 % για όσους πληρώνουν μέχρι 700 ευρώ και που αφορά το 85 % του πληθυσμού), τη μείωση του φορολογικού συντελεστή από 22 % σε 20 %  την κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για εισοδήματα μέχρι 30.000 ευρώ και όλα αυτά κάθε χρόνο.

 

4) Σήμερα, κύριοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κρύβεστε πίσω από ανακρίβειες, διαστρέβλωση της πραγματικότητας, ψεύδη, συκοφαντίες, και θα κρυφτείτε και απόψε, πίσω από μία γενικόλογη-υποκριτική άρνηση  

 

Και το πράττετε κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για την κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει η χώρα 

 

Λες και ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνούσε τις τελευταίες δεκαετίες 

 

Λες και ο ΣΥΡΙΖΑ οδήγησε στην πλήρη κατάρρευση της αγροτικής παραγωγής

 

Λες και ο ΣΥΡΙΖΑ οδήγησε στην καταστροφή της παραγωγικής βάσης της χώρας

 

Λες και ο ΣΥΡΙΖΑ οδήγησε τη χώρα στην χρεωκοπία 

 

Λες και ο ΣΥΡΙΖΑ προσκάλεσε το ΔΝΤ στην Ελλάδα 

 

Λες και ο ΣΥΡΙΖΑ εισήγαγε τις μνημονιακές πολιτικές, που οδήγησαν στην κατάρρευση του ΑΕΠ, στην εκτόξευση της ανεργίας, στη φτωχοποίηση των μεσαίων και στην πληβειοποίηση των λαϊκών στρωμάτων

 

Και όχι οι πολιτικές που άσκησαν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ τις τελευταίες δεκαετίες, λεηλατώντας τη χώρα.           

 

Όμως το πρόβλημά σας είναι άλλο. Συνεχώς διαψεύδεστε από την εξέλιξη των πραγμάτων, με αποτέλεσμα η αριστερή παρένθεση να μην κλείνει, αλλά να ανοίγει συνεχώς. Και αυτό σας οδηγεί σε παράλογες τοποθετήσεις και στάση, αφού το στερητικό σύνδρομο για την εξουσία κυριαρχεί στο χώρο σας 

 

Εμείς θα συνεχίσουμε, για «να βγάλουμε» τη χώρα από την κρίση και για να προωθήσουμε την κοινωνικά δίκαιη παραγωγική ανασυγκρότησή της.

 

Και μετά τις επόμενες εκλογές, η παρένθεση θα συνεχίσει να είναι ανοιχτή. 

 

Και εσείς θα εξακολουθείτε να ζητάτε εκλογές, και μετά τις επόμενες.  

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.