Πολιτικη

Βλάσης στον Εθνικό Κήρυκα: Οι ομογενείς παράδειγμα προς μίμηση

Η έλλειψη συναίνεσης και σύμπνοιας είναι κάτι που ταλαιπωρεί την Ελλάδα διαχρονικά, δηλώνει στην ομογενειακή εφημερίδα ο βουλευτής της ΝΔ.



"Οι ομογενείς αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για εμάς στην Ελλάδα ως προς τη σύμπνοια και την ομόνοια που επέδειξαν ερχόμενοι σε ξένους τόπους", επεσήμανε κατά την διάρκεια της συνέντευξης στον "Εθνικό Κήρυκα" ο βουλευτής Αρκαδίας Κωνσταντίνος Βλάσης.

Ο Δρ Κωνσταντίνος Βλάσης ανήκει στη νέα γενιά των πολιτικών της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος είναι Χειρουργός – Ορθοπεδικός και αναπληρωτής Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών και διατηρεί στενούς δεσμούς με τους Αρκάδες της Αμερικής.

Παράλληλα, τόνισε ότι διακατέχεται από "συναισθήματα αγάπης, θαυμασμού και σεβασμού για τους Ελληνες ομογενείς ολόκληρης της υφηλίου αλλά κυρίως των ΗΠΑ" και ότι οι σχέσεις του με τους ομογενείς διέπονται από τις τρεις προαναφερόμενες λέξεις και πάνω από όλα από τον αμοιβαίο σεβασμό.

Επισκεπτόμενος τη Νέα Υόρκη θεώρησε χρέος του για μια ακόμη φορά να παραχωρήσει συνέντευξη και μέσω του «Εθνικού Κήρυκα» να επικοινωνήσει με την Ομογένεια. Το ταξίδι του στις ΗΠΑ συνέπεσε με την απώλεια του πρώην Πρωθυπουργού και επιτίμου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Ερωτηθείς γι’ αυτό το λυπηρό γεγονός, τόνισε: "Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν ένας πολύ σημαντικός πολιτικός αλλά και ένας σπουδαίος άνθρωπος. Συνέδεσε το όνομα και την πορεία του με μερικές από τις σημαντικότερες στιγμές της μεταπολεμικής ιστορίας της Ελλάδας και ήταν ο τελευταίος των μεγάλων πολιτικών αρχηγών. Υπηρέτησε όσο λίγοι τη Δημοκρατία και τον Κοινοβουλευτισμό με συνέπεια, οξυδέρκεια και φιλελεύθερο πνεύμα.

Η απώλειά του είναι ιδιαιτέρως σημαντική τόσο για τη Νέα Δημοκρατία όσο και για την ίδια την Πατρίδα. Θα μας λείψουν η ειλικρίνεια, ο ρεαλισμός και η συνέπειά του. Πιστεύω πραγματικά -και πλέον έχει αποδειχθεί και από την ιστορία- πως, αν τα λεγόμενά του είχαν εισακουστεί και η διορατικότητά του είχε τύχει ευρύτερης αποδοχής, σήμερα πολλά πράγματα θα ήταν καλύτερα στη χώρα. Λυπάμαι ειλικρινά που οι περιστάσεις δε μου επέτρεψαν να είμαι στην Ελλάδα για να απευθύνω το ‘ύστατο χαίρε’ στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη".

Οσον αφορά τους στόχους της επίσκεψής του στις ΗΠΑ, τόνισε ότι οφείλονται σε επιστημονικούς λόγους "για να ενημερωθεί για νεότερες εξελίξεις στον τομέα της Ιατρικής» καθώς επίσης και για την ανανέωση των δεσμών με τους ομογενείς".

Ερωτηθείς γιατί η σύμπνοια που διακατέχει τους ομογενείς δεν μπορεί να αποτελέσει και το βασικό συστατικό του ελληνικού πολιτικού γίγνεσθαι στη δύσκολη περίοδο που διανύει η Ελλάδα, απάντησε: "Η έλλειψη συναίνεσης και σύμπνοιας είναι κάτι που ταλαιπωρεί την Ελλάδα διαχρονικά. Θα περίμενε κανείς τα τελευταία χρόνια, που οι δυσμενείς οικονομικές συνθήκες επιβαρύνουν τον ελληνικό λαό, να υπάρχει μια ευρύτερη συναίνεση στον ελληνικό πολιτικό χώρο. Για να συμβεί όμως αυτό απαιτείται μια παραδοχή.

Οτι αφήνουμε στην άκρη τις όποιες προσωπικές μας φιλοδοξίες, τις όποιες μικροπολιτικές σκοπιμότητες και ιδεολογικές αγκυλώσεις και προτάσσουμε το συμφέρον της πατρίδας. Δυστυχώς, στην Ελλάδα δε συμβαίνει πάντα αυτό. Στη Νέα Δημοκρατία αποδείξαμε στην πράξη ότι ως αντιπολίτευση είχαμε κάθε καλή διάθεση να στηρίξουμε τις πρωτοβουλίες εκείνες που είχαν όραμα και προάσπιζαν το δημόσιο συμφέρον.

Αντιθέτως, ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει αποδείξει πως αρνείται να εξετάσει σοβαρά τις προτάσεις μας. Ως παράδειγμα σας παραπέμπω στην πρότασή μας για την ψήφο των ομογενών στον τόπο κατοικίας τους, την οποία και απέρριψαν. Για τη Ν.Δ. οι Ελληνες της Ομογένειας -και κυρίως οι Ελληνες της Αμερικής- αποτελούν έναν ανεκμετάλλευτο πλούτο, που μπορούμε και πρέπει να αξιοποιήσουμε".

Αναφερόμενος στο πρόσφατο πακέτο μέτρων που ψήφισε η Βουλή, τόνισε ότι "τα μέτρα αυτά είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» και ότι «εκείνοι ευθύνονται γι’ αυτό το αχρείαστο 4ο μνημόνιο». Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η Νέα Δημοκρατία κατέθεσε ήδη πρόταση για τη διανομή μερίσματος 0,5% από το πλεόνασμα και ότι η πρότασή τους ήταν κοστολογημένη και άρτια μελετημένη.

Ερωτηθείς για την προεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη, επεσήμανε: "Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένας νέος άνθρωπος που έχει πάρα πολλά να δώσει στην πολιτική αλλά και στην Πατρίδα. Κι όταν λέω νέος, δεν εννοώ μόνο ηλικιακά αλλά και ως προς τις αντιλήψεις και ως προς την αντιμετώπιση των πραγμάτων. Εκτός από τα αξιομνημόνευτα τυπικά προσόντα που διαθέτει, έχει καταθέσει τα διαπιστευτήριά του στον επαγγελματικό στίβο με μεγάλη επιτυχία, γι’ αυτό και εμμένει στις αρχές της Αριστείας και της Αξιοκρατίας.

Πιστεύω ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει και τη θέληση και τη γνώση, ώστε, ως Πρωθυπουργός, να δώσει στη χώρα την ώθηση που της χρειάζεται, για να αφήσει δια παντός πίσω της την κρίση των τελευταίων ετών. Κι αυτό γιατί πάνω απ’ όλα κινείται βάσει προγράμματος και σκληρής δουλειάς κι όχι βάσει μικροπολιτικών συμφερόντων".

Πηγή: Εθνικός Κήρυκας

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.