Πολιτικη

Ο Τατούλης όρισε νέους αντιπεριφερειάρχες

Ο Περικλής Μαντάς, μετά την Ντίνα Νικολάκου, παραμένει θεματικός αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου και στο δεύτερο μισό της αυτοδιοικητικής περιόδου, σύμφωνα με την απόφαση του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη.

 

Με την απόφαση αυτή ορίστηκαν οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες, οι συντονιστές έργων και αποτελεσματικότητας και οι εντεταλμένοι σύμβουλοι της Περιφέρειας. 

 

Νέοι αντιπεριφερειάρχες είναι οι Αθανάσιος Γκίκας (Κορινθία), Ελένη Παναγιωτοπούλου (Αργολίδα) και Γιώργος Ρουμελιώτης (Αρκαδία), ενώ παρέμεινε και ο Αγγελος Παπαγγελόπουλος (Κορινθία).

 

Παρελθόν αποτελούν οι Βασίλης Σιδέρης, Φάνης Στεφανόπουλος (Αργολίδα) και Ηλίας Στρατηγάκος (Λακωνία). Δηλαδή, χωρίς θεματικό αντιπεριφερειάρχη μένει η Λακωνία. 

 

Για πρώτη φορά ο κ. Τατούλης όρισε συντονιστές έργων και αποτελεσματικότητας σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα - κάτι σαν ελεγκτές των χωρικών αντιπεριφερειαρχών. Για τη Μεσσηνία ορίστηκε η Αντωνία Μπούζα. Για τις υπόλοιπες Περιφερειακές Ενότητες: Αργολίδας Γιάννης Σαρρής, Αρκαδίας Γιάννης Κατσίρης, Κορινθίας Γιώργος Πετρίτσης και Λακωνίας Παναγιώτης Καρράς.

 

Όπως αναφέρεται, έργο των συντονιστών "θα είναι η παρακολούθηση, ο συντονισμός, η αποτελεσματικότητα του συνολικού έργου και δράσεων ανά Περιφερειακή Ενότητα, σε συνεργασία ο καθένας με τον άμεσα εκλεγόμενο αντιπεριφερειάρχη των Π.Ε. και τους θεματικούς αντιπεριφερειάρχες στους τομείς αρμοδιότητάς τους".

 

Κατά τα άλλα, ο κ. Τατούλης μοίρασε θέσεις εντεταλμένων συμβούλων για να μην έχει γκρίνιες και για να κρατάει ζεστούς τους συμβούλους του. Οι Μεσσήνιοι που ορίστηκαν, είναι οι: Απόστολος Γκούνης, σε θέματα Διά Βίου Μάθησης και Παιδείας Περιφέρειας. Αντωνία Μπούζα, σε θέματα Τουρισμού και Πολιτισμού Π.Ε. Μεσσηνίας. Αγγελος Χρονάς, σε θέματα Υγείας Π.Ε. Μεσσηνίας.

 

Οι υπόλοιποι είναι: Γεώργιος Μπακούρης και Ιωάννης Τζεφεράκος σε θέματα Αγροτικής Οικονομίας και Μεταποίησης Αγροτικών Προϊόντων, χωρικής αρμοδιότητας Περιφέρειας. Θεοφάνης Στεφανόπουλος σε θέματα Απασχόλησης και Αλληλεγγύης χωρικής αρμοδιότητας Περιφέρειας. Βασίλειος Σιδέρης σε θέματα Αθλητισμού χωρικής αρμοδιότητας Περιφέρειας. Αλέξιος Αλεξόπουλος σε θέματα συμμετοχής της Περιφέρειας σε διεθνείς και εγχώριες εκθέσεις αγροτικών προϊόντων. Θεόδωρος Ντάνος σε θέματα λειτουργίας Αναπτυξιακών Εταιρειών που μετέχει η Περιφέρεια. Κωνσταντίνος Λέγγας σε θέματα Τουρισμού και Πολιτισμού Π.Ε. Κορινθίας. Ιωάννης Μπουκουβάλας σε θέματα Τουριστικών Επενδύσεων Π.Ε. Λακωνίας. Σταματική Μπελεγρή σε θέματα Τουρισμού και Πολιτισμού Π.Ε. Λακωνίας. Κλημεντίνη Παπαντωνίου - Κορώνη σε θέματα Υγείας Π.Ε. Αρκαδίας. Ευριπίδης Γκιάτας σε θέματα Υγείας Π.Ε. Κορινθίας. Αναστάσιος Τζανής σε θέματα Τουρισμού και Πολιτισμού Π.Ε. Αργολίδας.

 

ΠΗΓΗ: eleftheriaonline.gr

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.