Πολιτικη

Επίσκεψη Γ. Παπαηλίου στον ΟΑΕΔ

Ο βουλευτής Αρκαδίας Γιώργος Η. Παπαηλιού στις 2/6/2017, επισκέφθηκε το κατάστημα του ΟΑΕΔ στην Τρίπολη, όπου συναντήθηκε με τη διευθύντρια και είχε διαλογική συζήτηση με τους εργαζόμενους.

 

Σύμφωνα με δελτίο τύπου: 

 

Ο Γιώργος Η. Παπαηλιού αναφέρθηκε στον κομβικό ρόλο του ΟΑΕΔ για την αντιμετώπιση της ανεργίας, που εκτοξεύτηκε σε δυσθεώρητα ύψη την περίοδο 2010-2014 και που, παρά τη μείωσή της τα τελευταία δύο χρόνια,  εξακολουθεί να κινείται σε υψηλά επίπεδα.

 

Επίσης υπογράμμισε ότι  η αποστολή του ΟΑΕΔ δεν εξαντλείται στη στήριξη των ανέργων μέσω της χορήγησης του επιδόματος ανεργίας (στην ασφάλιση της ανεργίας), αλλά επεκτείνεται στην προώθηση ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης για τη σύζευξη  προσφοράς και ζήτησης εργασίας. Έτσι θα υπάρξει και ανάσχεση της ανεργίας και αναζωογόνηση της αγοράς εργασίας.     

 

Ιδιαίτερα "στάθηκε" στα προωθούμενα από τον ΟΑΕΔ προγράμματα που έχουν βελτιωθεί σημαντικά το τελευταίο χρονικό διάστημα, δίδοντας δυνατότητες στους ανέργους να απασχοληθούν σε τομείς που ανταποκρίνονται τόσο στα προσόντα τους όσο και στις πραγματικές ανάγκες της αγοράς. 

 

Στις παρατηρήσεις των εργαζομένων για δυσλειτουργίες που οδηγούν σε αδικίες, ο Γιώργος Η. Παπαηλιού παρέπεμψε στην ολοκληρωμένη ηλεκτρονική διασύνδεση του ΟΑΕΔ με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς από τους οποίους θα αντληθούν όλα τα απαραίτητα στοιχεία και στην ενίσχυση των ελέγχων.  

 

Τέλος είπε, ότι είναι ανάγκη να αναβαθμισθούν ακόμη περισσότερο οι σχολές του ΟΑΕΔ και κυρίως να εμπλουτισθούν με ειδικότητες που να ανταποκρίνονται σε ένα νέο διαφορετικό παραγωγικό πρότυπο από αυτό του παρελθόντος. 

 

Στο πλαίσιο του νέου διαφορετικού παραγωγικού προτύπου μπορεί να προσελκυσθούν επενδύσεις και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, στη χώρα και στο νομό μας, ο οποίος διαθέτει συγκριτικά πλεονεκτήματα  που, αν αξιοποιηθούν, μπορούν να αποτελέσουν αναπτυξιακές αιχμές (αγροτοδιατροφικός τομέας, αγροτουρισμός, ΒΙΠΕ Τρίπολης κλπ). 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.